27 / 04 / 2024

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...



Kripto para yatırımcısı bitcoindeki gelişmeleri yakından takip ediyor. 2022 yılından beri ilk defa geçen hafta 49 bin doların üzerine çıkan bitcoindeki yükseliş uzun sürmedi. Bitcoin fiyatları 42 bin dolara geriledi. Bitcoindeki son dakika gelişmeler yakından takip edilirken Arjantin'de bir gelişme yaşandı. Enflasyon sorunları nedeniyle uzun zamandır yerel parası değer kaybeden  Arjantin'de şimdi de Bitcoin ödemeli bir kira kontratı yapılmaya başlandı.

KİRA BİTCOİN İLE ÖDENECEK

Uzmancoin'de yer alan habere göre; Arjantin’de, ülkenin ilk resmi Bitcoin ödemeli kira kontratı yapıldı. Kiracı ile ev sahibi arasındaki bu anlaşma ülkenin 3. büyük kenti olarak bilinen Rosario’da imzalandı.

Edinilen bilgilere göre, geçen hafta yapılan anlaşma gereği kira her ay Bitcoin ile ödenecek.

Evin kirasının ise 100 dolar olduğu belirtildi. Ödemeler iki tarafın da üyesi olduğu Fiwind platformu üzerinden yapılacak.

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

BİTCOİN ALIMLARI ARTTI!

Fiwind’in pazarlama yöneticisi olan Florencia Feldman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birçok kişinin kendilerine, “Bir kişi neden USDT yerine Bitcoin sahibi olmak ister?” şekilde sorular sorduğunu söyledi. Feldman, “Açıkçası bu tabii ki kişisel bir karar. Bazıları Bitcoin’in 2024’te yükselmesini bekliyor. Sanırım Bitcoin alımlarındaki artışın sebebi bu…” dedi.

Bilindiği üzere Arjantin son yıllarda dolar kullanımında ciddi artışın olduğu ülkelerden biri olarak ön plana çıktı. Enflasyonun yüzde 100’ü aştığı ülkede, ABD dolarının karaborsa olarak satıldığı ve kurların sürekli olarak değiştiği de bilinmekte. 

Arjantin’de birkaç ay önceki seçimlerden galip çıkan devlet başkanı Javier Milei son olarak Bitcoin teminatlı kredi alımlarının da önünü açmıştı. Milei, merkez bankasının halkı kandırdığını ve kapatılması gerektiğini söylüyordu.

Arjantin dışında, Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde de Bitcoin ve dolar kullanımının gittikçe arttığı biliniyor.

'Rektörlük lojmanı' diye lüks villa kiraladı! Kirasını üniversite ödedi! Rektör tahliye kararına rağmen evi boşaltmıyor

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

Geri Dön