Kripto Paralar

Bitcoin sert yükseliş! Son 5 ayın en yükseğinde

Yükselişini sürdüren Bitcoin beş ay sonra ilk kez 23 bin doların üzerine yükseldi. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin'lerde son durum ne oldu? İşte tüm detaylar...İşte kripto para dünyasındaki son detaylar

Kripto para piyasalarında yükseliş devam ediyor. İşte kripto para dünyasındaki son detaylar...

Bitcoin son 24 saatte yüzde 10 yakın artışla ağustos ayından beri ilk kez 23 bin doların üzerini gördü. Bitcoin'in son bir haftadaki artışı yüzde 16'yı geçti.

Bitcoin'deki yükseliş sonrası toplam piyasa değeri 444,4 milyar dolara kadar çıktı.

Ethereum da yüzde 6,6 artışla 1.658 dolara çıkarken, son bir haftadaki artış yüzde 14'ü geçti.

XRP'de de yüzde 4,2'lik artış meydana geldi. XRP'ni değeri 41 sentin üzerine çıktı.

Dogecoin'de ise artış yüzde 1,2 ile sınırlı kaldı ve fiyatı 8 sente yükseldi.

PİYASA BÜYÜKLÜĞÜ 1 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNDE

CoinGecko verilerine göre, kripto para piyasalarının toplam değeri son 24 saatte yüzde 7,66 artışla 1,09 trilyon dolara çıktı.

BİTCOİN YÜKSELİŞ TRENDİNİ YAKALADI MI?
Kripto piyasaları derinden etkileyen iflaslar ve skandallar nedeniyle uzun süredir nispeten yatay seyreden Bitcoin, Eylül ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

CNBC'de yer alan habere göre, yatırıcımlar, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına gidip gitmeyeceğini merak ederken, artan enflasyon ve resesyon riskleriyle birlikte kripto piyasalarının geleceğinin derinden etkileneceğini ifade etti.

22 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, bu hafta boyu yüzde 10'un üzerinde yükselerek hisse senetleri ve emtia piyasalarının üzerinde bir artış kaydetti.

Kripto para borsası FTX'in çöküşü ve diğer piyasaların iflas başvurusunda bulunması nedeniyle bir süredir yatay seyreden Bitcoin, eylül ayından beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Yatırımcılar, enflasyonda yaşanan düşüş ve ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda faiz artışlarını yavaşlatacağına ilişkin sinyaller vermesinin ardından Bitcoin'in yükselmesinin olumlu karşılandığını söyledi.