02 / 05 / 2024

Bitcoin son 26 ayın zirvesinde! Bitcoin 48 bin doları geçti...

Bitcoin son 26 ayın zirvesinde! Bitcoin 48 bin doları geçti...

Bitcoin fiyatı, SEC'in spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesinin ardından anlamlı bir tepki göstermezken; ETF emirlerinin gelmeye başlaması ile birlikte hızlı yükseliş ile 49 bin doları aştı ve 26 ayın zirvesine çıktığı kaydedildi. İşte haberin detayları...



ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay verdiğini açıklamasından sonra kripto paralarda hareketlilik yaşanmaya devam ettiği belirtildi.

Bitcoin fiyatı, spot Bitcoin ETF'lerine verilen onaya ilk tepki olarak çok güçlü bir yükseliş göstermezken, ETF emirlerinin gelmeye başlaması ile  hızlı değer artışı yaşadı. Zirvede yer alan  kripto para birimi 49 bin doları aştığı ve Aralık 2021 yılından bu yana da en fazla seviyeyi gördüğü iletildi. . 49 bin 103 dolara kadar çıkan Bitcoin, saat 18.00 itibarıyla yüzde 5,43 artışla 48 bin 921 dolardan işlem gördüğü açıklandı. 

Bitcoin son yedi günlük işlemlerde yüzde 11'in üzerinde değer kazanırken; piyasa da değeri 950 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Buna göre, işlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum ise, şu dakikalarda dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 7,74 oranında yükseliş ile 2 bin 672 dolar seviyesinde ilerliyor. ETH, gün içinde en yüksek 2 bin 677 doları görürken; son yedi gün içerisinde yüzde 18'e yakın yükseldiği belirtildi.  

Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte ise olarak yaklaşık yüzde 9,61 oranında değer kazanarak 1,84 trilyon dolara geldi. 

 Bitcoin son 26 ayın zirvesinde! Bitcoin 48 bin doları geçti...

ETF'lerin 6'sı Cboe'de, 3'ü NYSE'de ve 2'si Nasdaq'ta işlem göreceği kaydedildi. Bu doğrultuda, SEC, spot bitcoin ETF ihraççılarının 11 başvurusunun tamamını onayladı. Ayrıca, başvuruları onaylanan ihraççılar BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust'ı, Grayscale Bitcoin Trust, ARK 21Shares Bitcoin ETF, Bitwise Bitcoin ETP Trust, WisdomTree Bitcoin Fund, Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Valkyrie Bitcoin Fund, Hashdex Bitcoin ETF ve Franklin Bitcoin ETF olduğu belirtildi. 

Öte yanda, onaylanan bu ETF'lerin altısı Chicago Board Options Exchange'de (CBOE), üçü New York Borsası'nda (NYSE) ve ikisi Nasdaq'ta işlem görecek.

SEC, spot Bitcoin ETF'lere onay verdiğini duyurdu...

SEC'ten, kriptoda sahte Bitcoin ETF duyurusu...

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...

Bitcoin için kritik karar haftası... 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön