Kripto Paralar

Bitcoin, XRP ve altcoinler’deki yükselişin nedeni ne?

Bitcoin ve XRP başta olmak üzere altcoin’lerde yükseliş başladı. Yönetimi altında yaklaşık 600 milyar dolarlık varlık bulunan varlık yönetimi şirketi Bernstein, 13 Temmuz tarihinde paylaştığı bir araştırma notunda kripto para piyasasındaki yükselişe ışık tutarak, Bitcoin ve altcoinler’deki yükselişiRaporda, ABD bölge mahkemesinin Ripple‘ın bir kripto para borsası vasıtasıyla ya da programlı satış aracılığıyla XRP satışı yapmasının menkul kıymetler kanununu ihlal etmediği ve XRP’nin bir menkul kıymet olarak kategorize etmesiyle sonuçlanmayacağı yönündeki kararının kripto para piyasası kapsamında verilmiş, önemli bir dönüm noktası niteliğinde bir karar olduğunu ifade etti

Dev varlık yönetimi şirketi Bernstein, son araştırma raporunu yayımladı. Raporda, ABD bölge mahkemesinin Ripple‘ın bir kripto para borsası vasıtasıyla ya da programlı satış aracılığıyla XRP satışı yapmasının menkul kıymetler kanununu ihlal etmediği ve XRP’nin bir menkul kıymet olarak kategorize etmesiyle sonuçlanmayacağı yönündeki kararının kripto para piyasası kapsamında verilmiş, önemli bir dönüm noktası niteliğinde bir karar olduğunu ifade etti. Karar sonrası kripto para piyasasının lokomotif coin’i olarak bilinen Bitcoin ve altcoin’lerden XRP başta olmak üzere çok sayıda altcoin’de yükseliş meydana geldi.

 

coin-turk.com'un haberine göre, Bernstein analistleri, mahkemenin Ripple’ın kurumsal şirketlere XRP satışlarının menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğine hükmettiğini hatırlatırken, yine de genel olarak kararının kripto para borsaları aracılığıyla satın alan yatırımcıların üzerindeki menkul kıymet yükünü kaldıran önemli bir karar olduğu ekledi.

İşte kripto para piyasasına ilişkin diğer detaylar...

Gautam Chhugani önderliğindeki Bernstein analistleri, kararın kripto para borsalarında satılan diğer altcoinler üzerindeki menkul kıymet şeklinde kategorize edilmesi, yükünü hafiflettiğinin ve ikincil platformlarda satılan tüm altcoinler için büyük bir rahatlama sağladığının altını çizdi.

 

MAHKEMENİN KARARI NEYİ GÖSTERİYOR?

Mahkemenin söz konusu kararının Amerika Birleşik Devletleri’nde ayrı bir kripto para kapsamında duyulan ihtiyacı ortaya çıkardığına vurgu yapan analistler, mahkemenin bu kararının Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun (SEC) altcoinler’i menkul kıymet olarak kategorize etmesinde kullandığı Howey testinin kripto para borsalarında satılan altcoinler’e direkt olarak uygulanamayacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Analistler, “Bu durum, SEC’in menkul kıymetler yasasının açık olduğu ve her durumda gerekli olan bağlamsal yorum göz önüne alındığı zaman kripto para için ayrı bir açıklığa gerek olmadığı yönündeki baskını hafifletmiştir” şeklinde değerlendirme yaparak SEC’in kripto para piyasası üzerindeki baskısının azalttığına dikkat çekti.

Seyyanen zam konusunda yeni gelişme! Herkes bunu merak ediyor!

KDV zammı sonrası sıfır araç fiyatları resmen fırladı! İşte en düşük araç fiyatları...

Temmuz 2023 SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşı kalem kalem hesaplandı! Kim, ne kadar alacak? İşte en yeni emekli maaşları