27 / 04 / 2024

Bitcoin yine tarihi zirveye doğru ilerliyor!

Bitcoin yine tarihi zirveye doğru ilerliyor!

Bitcoin, ilk kez 50 bin dolar seviyesine kadar çıktı. Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 4,20’lik artış ile 50.026 dolar seviyesinden, Ethereum da aynı zaman diliminde yüzde 6,63’lük yükseliş ile 2.649 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. 



Bitcoin 50 bin 368 dolara kadar yükseliş kadar gösterdi. Buna göre, Kasım 2021'de gördüğü 69 bin dolar olan tarihi yüksek seviyesine yaklaşmaya başladı. Kripto paralardaki artış ile beraber kripto para piyasasının toplam piyasa değeri de yükselerek 1,82 trilyon dolara kadar gelmiş oldu.  Bitcoin'in piyasa değeri 981 milyar dolar, Ethereum'un piyasa değeri ise 318 milyar dolar seviyesinde. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmeler de merakla izleniyor.

FRANKLIN TEMPLETON, ABD'DE SPOT ETHEREUM ETF BAŞVURUSU YAPTI

Günün öne çıkan diğer bir olayı ise Franklin Templeton, ABD'de spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu yaparak diğer Wall Street şirketlerine girömiş oldu. 1.5 trilyon dolarlık varlık yönetim şirketi, ETF'nin bir kısmını staking yaparak ek gelir elde etmeyi planlıyor. CoinTR'nin aktardığına göre, diğer başvuranlar arasında BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco Galaxy, Grayscale ve Hashdex bulunuyor. SEC'nin karar vermesi gereken tarihler belirlendi.

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Binance kurucusu CZ Zhao'nun kara para aklama suçlamalarından yargılanacağı mahkeme tarihi 30 Nisan'a ertelendi. Başlangıçta 23 Şubat'ta yapılması beklenen duruşma Seattle Federal Mahkemesi tarafından ertelendi. Zhao, 18 aya kadar hapis cezası alabilir. Zhao, 21 Kasım'da Binance'de kara para aklama programı eksikliği nedeniyle ABD hükümeti ile 4.3 milyar dolarlık bir anlaşma yapmış ve Binance CEO’luğundan istifa etmişti. 29 Aralık'ta bir ABD Federal mahkemesi, Zhao'nun Dubai'ye seyahat etme talebini reddederek, onu Amerika sınırları içinde kalmaya zorladı.ğı kaydedildi. 

 Bitcoin yine tarihi zirveye doğru ilerliyor!

ETHEREUM'DA YENİ BIR NFT STANDARDI

Bir hafta gerçekleşen ERC-404'ün lansman sonrasında  başka bir geliştirici ekibi "DN404" adlı bir Ethereum standardı oluşturduğu belirtildi.  DN404, NFT'lerin fungible ve nonfungible token'ları birleştirmeyi hedefleyen bir "parçalanabilir NFT" standardı. DN404, ERC-404'ten daha etkili olduğunu iddia ederek, iki sözleşme kullanarak bir ERC-20 ve bir ERC-721 token birleşimi sağlıyor. Amaç, NFT sahiplerine NFT'lerinin kısımlarını aracısız olarak takas etme imkanı tanımaktır. Fakat, geliştirici, kodun resmi olarak denetlenmediğini ve kullanmanın riskli olduğunu kaydediyor.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön