Ekonomi

Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin ne zaman yükselecek?

Bitcoin yaşadığı düşüşten ne zaman kurtulacak? Kripto paraların akıbeti ne? Kripto paralar ile uğraşan yatırımcılar bu soruların yanıtını arıyor. İşte detaylar!Ethereum haziran ayında yüzde 44 oranında değer kaybetti

Bitcoin ve altcoinlerde son dönemde değer kaybı yaşanıyor. Ethereum haziran ayında yüzde 44 oranında değer kaybetti. Kripto paraların yükselip yükselmeyeceği gündemde yer alan sorulardan biri.

Peki bitcoin yükselecek mi? bitcoin ne zaman yükselecek? İşte kripto paralarda son durum…

BİTCOİN YÜKSELECEK Mİ?

2022 yılının ikinci yarısında Bitcoin yüzde 58 oranında değer kaybı yaşadı. Kripto para piyasasında gerçekleşen satış fırtınası altcoinleri de etkiliyor. Örnek verilirse Ethereum haziran ayında yüzde 44 oranında değer kaybetti. Kripto paraların toplam sermaye değeri haziran ayında 1.29 trilyon dolardan 865 milyar dolara geriledi. Aylık olarak hesaplandığında dijital varlıkların toplam sermaye değeri yüzde 33 oranında gerilerken, 430 milyar dolar ise yok oldu.

Haziran ayındaki harabeden sonra kripto para yatırımcılarını korku sardı. Önce Terra ekosisteminin iki dijital varlığı Luna ve UST’nin düşüşü daha sonra kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün iflasa kadar gelmesi piyasada sert düşüşleri de peşinden getirdi.

Çoğu yatırımcı kripto paralara sırtını döndü ve yatırımlarını sonlandırdı. Kripto para piyasasında son günlerde işlem hacimlerindeki düşüş gözle görülür şekilde arttı. Bitcoin’deki geri çekilmenin en büyük etkenlerinden birisi işlem hacminin düşmesi olarak görülüyor.

Bitcoin, haftaya 19 bin dolar seviyesinden başladı. Bugün de 20 bin dolar olan kritik eşiğin üzerine çıkmayı başardı. Doların küresel çapta yükselme eğilimini sürdürmesiyle birlikte öğle saatine doğru düşen Bitcoin yeniden 20 bin doların altına düştü. Lider coin şu anlarda da 19 bin 556 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

BITCOIN NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Mart ayından itibaren ABD Merkez Bankası’nın faiz artırmaya başlamasıyla birlikte kripto varlık piyasası ve hisse senetlerinde düşüş hızlandı. Pandemi döneminde ultra gevşek para politikası uygulamaları riskli varlıkların sert yükselişler başladı. Hisse senetlerinde ralli görülürken, Bitcoin, 69 bin dolar ile tüm zamanların rekorunu elinde topladı. Merkez bankaları faiz artırırsa küresel çapta enflasyon halen güçlü ilerliyor. ABD’de enflasyon 41 yılın rekorunu kırarken Fed’in faiz artırım stratejileri genel fiyat düzeyinin düşmesinde etkili olmadı.

Dolar 17 liranın üzerine çıkmaya çalıştı!

Elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? Elektrikli araçların fiyatı mı düşürüldü?

Euro Dolar karşısında kan kaybediyor!