Kripto Paralar

Bitcoin'de 60 bin dolar beklentisi!

Kripto para piyasasında düşüşler devam ederken Kripto piyasasına dair sevindiren haber ABD'li dev banka JP Morgan'dan geldi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD'li bankanın müşterilerinin yüzde 40'ından çoğu Bitcoin'in sene sonunda 60 bin doları geçmesini bekliyor

Son günlerde düşüşe geçen Bitcoin için sevindiren açıklama JP Morgan'dan geldi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD'li bankanın müşterilerinin yüzde 40'ından çoğu Bitcoin'in sene sonunda 60 bin doları geçmesini bekliyor.



JP Morgan müşterilerine yönelik gerçekleştirilen ankete göre; Bitcoin fiyatlarında artış beklentisi sürerken yıl sonunda 100 bin dolara ulaşma hedefi de zayıfladı.
 

2022 senesinden sonra 100 bin dolara kadar yükselebileceğini düşünen müşteri değeri ise yüzde 5'te kaldı.



Yaşanan gelişmelere dair konuşan JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, "Bizim  Bitcoin vadelilerini temel alan Bitcoin pozisyon göstergemiz aşırı satım bölgesinde" diye açıklamada bulundu. Panigirtzoglou, 'Bitcoin için adil fiyatın 35-73 bin Dolar aralığı' olduğunu kaydetti.

ÜLKELERDEKİ YASAKLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kripto paralara yönelik başta Çin olmak üzere bazı ülkelerde de yeni yasaklar uygulamaya konuluyor. Enerji fiyatlarının arttığı alanda Kripto Para madenciliği yapmak zahmete girince ülkeler enerjideki kıtlığısebebiyle kripto para madenciliğini yasaklar uyguluyor.



Kosova bu konuda çok konuşulacak bir hamlede bulundu. Kosova'da kripto para madenciliği cihazları toplatılmaya başlandı.

BITCOIN TOPARLANMAYA BAŞLADI

Bitcoin 2021 yılı Kasım ayında 69 bin doları görerek tarihi zirvesi yaşadı. Bitcoin dün ise 40 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Kasım ayındaki en yüksek yüzdesinden yüzde 42 oranında geride kalan  Bitcoin'in dominansı toparlanma şekilleri gösterse de ayıların baskınlığı devam ediyor.



Kripto para Bitcoin saat 08.10 itibariyle yüzde 1 oranında primle 42 bin 227 dolar olarak işlem görüyor.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Bitcoin yıl sonunda 100 bin dolara ulaşacak mı?

Bitcoin Eylül'den beri ilk kez 40 bin doların altına düştü!