Kripto Paralar

Bitcoin'de domino etkisi! Yatırımcılar endişeli

Aralık 2020'den beri ilk kez 20.000 dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin yatırımcıları endişelendiriyor. Domino etkisinden korkan uzmanlar Bitcoin'i sabit bir yerde tutmaya çalışıyor. Bitcoin 20

Kripto para birimi endüstrisi haftaya gergin başladı. Bitcoin 20.000 doların biraz üzerinde tutulduğu ve yatırımcıların büyük kripto oyuncularındaki sorunların daha geniş bir pazar sarsıntısına yol açabileceğinden korkuyor olması ise bu gerginliği başında geliyor. Dünyanın en büyük kripo para birimi olan Bitcoin, Cumartesi günü 17.592,78 dolara kadar düşerek Aralık 2020'den bu yana ilk kez 20.000 dolar seviyesinin altına düştü.

 

Pazartesi günü ise bir miktar yükseldi. Ancak kripto para birimi sektörünün son çöküşünde yine de bu yıl değerinin %55'ini ve yalnızca bu ay %35'ini kaybetti. Bitcoin'in düşüşü, birkaç büyük kripto firmasındaki sorunları takip ediyor.

Piyasa oyuncuları, diğer kripto yatırımcıları marj çağrılarını karşılamak ve kayıpları giderebilmek için varlıklarını satmak zorunda kaldıklarından, daha fazla düşüşün zincirleme bir etkisi olabileceğini söyledi. Crypto hedge fonu Three Arrows Capital, varlık satışı ve başka bir firma tarafından kurtarma dahil çeşitli seçenekleri araştırıyor.

Fonun kurucuları Wall Street Journal'a Cuma günü yayınlanan bir haberde, Asya odaklı kripto borç veren Babel Finance'in para çekme işlemlerini askıya alacağını söyledi.

Fon yönetimi şirketi Solrise Finance'in finansal strateji başkanı Joseph Edwards, "Herhangi bir tekil varlığın acı çekmesi açısından en kötü şeyleri gördük, ancak sektördeki çoğu daha fazlasının gelmesi için hazır" dedi.

ABD merkezli borç veren Celsius Network bu ay müşterilerin para çekme işlemlerini askıya alacağını söyledi. Pazartesi günkü bir blogda Celsius, düzenleyiciler ve yetkililerle çalışmaya devam edeceğini, ancak müşteri Soru-Cevap oturumlarını duraklatacağını açıkladı.

Celsius açıklamasında "Sistemden çekilen çok fazla kredi var ve borç verenler Celsius ve Three Arrows'tan kaynaklanan kayıpları karşılamak zorunda kalırlarsa, gelecekteki kredi defterlerinin boyutunu azaltacaklar. Bu da kripto ekosisteminde mevcut olan tüm kredi miktarının çok fazla olduğu anlamına geliyor. dedi.

Genellikle Bitcoin ile birlikte hareket eden daha küçük tokenler de zarar gördü. No.2 token etheri, hafta sonu kendi sembolik seviyesi olan 1.000 doların altına düştükten sonra 1.129 dolara çıkarak orada kaldı.

ABD hisse senetleri, artan faiz oranları ve artan durgunluk olasılığı korkusuyla iki yıl içinde en büyük haftalık yüzde düşüşünü yaşadığı için kripto piyasalarındaki düşüş, hisse senetleri için bir düşüşle aynı zamana denk geldi. Uzmanlara göre şu an Bitcoin'in hamleleri, teknoloji hisseleri gibi diğer risk varlıklarına benzer bir model izleme eğiliminde.