02 / 05 / 2024

Bitcoin'de ETF rüzgarı sona erdi mi? Bitcoin fiyatı yüzde 20 geriledi...

Bitcoin'de ETF rüzgarı sona erdi mi? Bitcoin fiyatı yüzde 20 geriledi...

İlk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının 11 Ocak 2024'te piyasaya sürülmesinden bu zamana kadar, Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 20 oranında geriledi ve yeniden 40 bin doların altını görmüş oldu. İşlem hacmi en yüksek olan kripto para biriminde düşüşün devam ettiği kaydedildi. 



Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) ilk işlem gününde 49 bin 21 dolara kadar artan Bitcoin fiyatı, dün akşam 39 bin 444 dolara kadar düştü ve 11 Ocak zirvesinde göre, yaklaşık olarak yüzde 20 aşağı geldi. Lider kripto para birimi Bitcoin, saat 11.34 itibarı ile yüzde 1,50 kayıp ile 39 bin 623 dolarda işlem gördüğü belirtildi.

SATIŞ BASKISI AZALABİLİR

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Fundstrat Global Advisors LLC'nin dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, "Geçtiğimiz iki hafta boyunca Bitcoin, yükselen kurlar ve güçlenen doların kanıtladığı daha sert makro koşullar ve FTX'in varlıklarını boşaltmasıyla birlikte GBTC arbitraj pozisyonlarını çözen tüccarlardan gelen önemli satış baskısı nedeniyle zorlandı" diye konuştu.

Öte yandan, Farrell, FTX'in elden çıkarmalarının potansiyel olarak bir arz yoğunluğunun ortadan kaldırdığını ve "GBTC'deki yoğun bir satış baskısının da yakında azalabileceğini" düşündürdüğünü de belirtti.

Bitcoin de ETF rüzgarı sona erdi mi? Bitcoin fiyatı yüzde 20 geriledi...

BİTCOİN NEDİR NE İŞE YARAR?

Bitcoin'in bu amacı aracılara ihtiyaç olmadan , doğru yolla  kullanıcılar arasında yapılan, güvenli, hızlı ve ucuz bir ödeme sistemi sağlamaktır. Buna göre, bazı önemli özellikleri şunlardır: Sınırlı arz: Bitcoin'in toplam arzı 21 milyon adetle sınırlıdır. Bu sayede Bitcoin'in değeri artma eğilimindedir.

BİTCOİN NASIL ÇALIŞMAKTADIR?

Bitcoin'in temel işleyişi, dağıtık bir ağ olan blockchain'e dayanır. Blockchain, işlem kayıtlarının birbirine bağlı bir şekilde bloklardan oluşması ve yine  bir zincir şeklinde tutulduğu bir veritabanı kaynağıdır. Yapılan her işlem, ağdaki düğümler tarafından doğrulanır ve onaylanır. Bu sayede de güvenli ve şeffaf bir şekilde işlem gerçekleştirilir.

Bitcoin devi resmen iflas etti!

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Bitcoin fiyatında sert düşüş yaşandı...

Bitcoin son 26 ayın zirvesinde! Bitcoin 48 bin doları geçti...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön