Kripto Paralar

Bitcoin'de sert yükseliş! Son 13 ayın en yüksek seviyesi!

Bitcoin'nin fiyatı, yüzde 3,38 artarak 31 bin 500 dolar ile 13 ayın en yüksek seviyesini gördü.

ABD'nin lider varlık yönetimi şirketlerinin ülkede kripto yatırım fonu oluşturma hedeflerinin yatırımcıların risk iştahını artırması sonucu Bitcoin'in fiyatı, yüzde 3,38 yükselerek 31 bin 500 dolar ile 13 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verileri kapsamında, Bitcoin dahil küresel kripto para sektörünün değeri, yalnızca 24 saat içinde yaklaşık yüzde 0,95 yükselerek 1,2 trilyon dolara çıktı.

İşte detaylar...

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock da dahil olmak üzere varlık yönetimi şirketlerinin ABD'de kripto yatırım fonu oluşturma hedeflerinin yatırımcıların risk iştahını artırması ile yüzde 3,8 yükseliş gördü.

Bitcoin, 31 bin 500 doların üzerine ulaşarak 13 ayın en yüksek seviyesini görmesinden sonra TSİ 15.20 itibarıyla 20 bin 729 dolardan işlem görüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz hafta, BlackRock, Fidelity ve diğer varlık yönetimi şirketlerinin bir spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (BYF) kapsayarak yaptığı son başvuruların "açık ve kapsamlı" olmadığını kaydetmişti.

Nasdaq, BlackRock'un yönetiminde bir BYF olan iShares Bitcoin Trust için 3 Temmuz’da yeniden başvuru yaptığını duyurmuştu.

Öte yandan Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Bitcoin fiyatları son olumlu gelişmeler ışığında artışa geçti. Bitcoin yüzde 2 civarında primle 31 bin 100 Dolar düzeyinde işlem görüyor. Gün içinde en az 30 bin 200 dolar en fazla da 31 bin 500 dolar seviyesini gördü.

ETHEREUM DA GÜÇLENME ÇABASINDA

Bitcoin’e nazaran artışta geri kalan ETHEREUM şu sıralar yüzde 1 oranında artışla 1929 dolardan işlem görüyor. Ethereum gün içinde en düşük 1894 dolar, en yüksek de 1958 dolar seviyesinde hareket etti.

Gate.io Türkiye Araştırma Müdürü Sevcan Dedeoğlu, “ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’ın Bitcoin tabanlı ilk borsa yatırım fonu başvurusunu reddetti. Fakat BlackRock tekrar başvuruda bulundu. Bu durum yatırımcıların ilgisini körükledi” dedi.

Milli Emlak'tan o ilde 8 taksit fırsatıyla 2 adet arazi satılıyor! Aman bu tarihi kaçırmayın! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıklayarak uyardı: Buralarda deprem bekleniyor! 

Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi