07 / 05 / 2024

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor! 52 bin doları test edecek!

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor! 52 bin doları test edecek!

Bitcoin, geçtiğimiz haftalardan bu zamana kadar yüzde 13'lük bir artış ile birlikte bugün 48.200 dolar seviyesinden, Ethereum ise yüzde 10'luk bir yükseliş ile 2.500 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. 



Kripto para piyasasında öte yandan toplam piyasa değeri olarak da 1,74 trilyon dolar; Bitcoin'in piyasa değeri olarak da 942 milyar dolar, Ethereum'un piyasa değeri  olarak ise 299 milyar dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasından sonra da piyasada FTX borsasının borçlarını ödemek amacı ile yapmış olduğu Grayscale ETF satışları ve Grayscale üzerinden gelen satış baskısı ile Bitcoin, 38.500 dolara kadar bir geri çekilme yaşadı. Fakat, bu düşüşe rağmen BlackRock ve diğer önemli Bitcoin ETF'lerinden gelen alımlar, fiyatın bu seviyelerde bir destek bulmasını sağlayarak 43.000 dolar seviyelerine kadar yükselmesine katkıda bulunduğu belirtildi.

dunya.com'da yer alan habere göre; Son üç haftada gerçekleşen 6,16 milyar dolar değerindeki BTC alımları ve ETF'lerden çıkışların düşmesi, piyasanın yönünü olumlu bir şekilde etkileyerek Bitcoin'in 43.000 dolar seviyelerinden 48.800 dolar seviyelerine kadar yükselmesine sebep olduğu kaydedildi. 

Bitcoin de yükseliş devam ediyor! 52 bin doları test edecek!

Bitcoin ETF'lerinin onaylanması, kurumsal yatırımcılar için Bitcoin'e erişimi kolaylaştırarak büyük yatırımcıların piyasaya girmesine olanak tanıyor. Özellikle Amerika'da spot ETF'lerinin onaylanması, diğer ülkelerden de yeni ETF'ler veya benzer yatırım ürünleri çıkmasına yol açabilir. Özellikle, geçtiğimiz günlerde Google'ın ETF reklamlarına izin vermesiyle ETF'lerin daha fazla yatırımcıya ulaşmasına olanak tanıması bekleniyor. Bu gibi haberlerin, Bitcoin yarılanma dönemine ve FED'in faiz düşürmeyi planladığı Mayıs ayına kadar artarak devam etmesi beklenebilir. Bitcoin ETF'lerinin, kısa vadeli etkisinden ziyade daha orta ve uzun vadede olacak etkilerine odaklanmak gerekiyor.

Spot Bitcoin ETF'leri, Grayscale ETF'i hariç 1 aylık kısa bir zaman diliminde 10 milyar dolarlık piyasa değerine kadar çıktı. Amerika'da Bitcoin ETF'lerinin toplam piyasa değeri ise 31 milyar dolara ulaştı ve 94 milyar dolarlık altın ETF'lerinin ardından ikinci sıraya aldı. Kısa vadede elde edilen bu başarı, orta ve uzun vadede daha büyük bir büyümeye yol açacak gibi görünüyor.

Bitcoin haftalar sonra yeniden çıkış trendini yakaladı!

Altın mı, dolar mı, bitcoin mi, borsa mı? 100 bin TL son 5 senede hangi yatırımla kaç para oldu? 

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Bitcoin kurumsal yatırımcıdan kabul bekliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön