Ekonomi

Bitcoin’den beklenen kritik hamle! Kripto para piyasasından art arda sevindirici haberler!

Kripto para piyasalarındaki gelişmeleri ve Amerika’da cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, yeni haftada kripto para piyasasında yaşanacakları aktardı. Sabah saatlerinde Bitcoin 17

2023 iyimserliğinin yeni haftaya da taşındığı kripto para piyasasında yeni yılın ilk 9 gününün 7 gününde piyasalarda olumlu havalar estiğini belirten Yavuz, Bitcoin’in hafta sonu 17 bin dolar seviyesini aşarak bir ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Sabah saatlerinde Bitcoin 17.200 dolar bölgesinde fiyatlanırken Ethereum da 1300 dolar bölgesini aştı ve kısa vadeli görünümü olumlu hale geldi. Yavuz, kripto para piyasasındaki temkinli iyimserliğin ise devam edeceğini ifade etti.

KÜRESEL PİYASALARDA OLUMLU ETKİ

Betül Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: “Tarım dışı istihdam verisinin cuma günü açıklanmasının ardından yavaşlayan ücret artışları küresel piyasaları olumlu etkiledi.  ABD Wall Street endeksleri yüzde 2’nin üzerinde günlük kapanış gerçekleştirdi ve son bir ayın en yüksek günlük kapanışını yaşadı. İyimserlik hafta sonuna da taşındı ve Çin’den gelen olumlu haberlerle birlikte de kripto paralarda art arda yükselişler yaşandı.

Peki, hangi altcoin, ne kadar yükseldi? İşte detaylar 

Altcoinler’de görünüm majör kripto paralara göre çok daha olumluydu. Birçok kripto para uzun süre boyunca görmediği seviyede yükseliş yaşarken cuma gününden itibaren Gala yüzde 70, Ada  yüzde 25, Sol yüzde 30 ve Mana yüzde 25 yükselerek yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Yeni haftada da dar bant aralığında iyimser havanın sürmesini bekleyebiliriz. Çarşamba günü açıklanacak olan ABD tüketici enflasyonu verisi piyasaların dikkatinde olacaktır. Beklenti enflasyonun yüzde 7,1’den yüzde 6,5’e geri çekilmesi yönünde.”

BİTCOİN’DEN KRİTİK SEVİYE

Bitcoin’in hafta sonu yükselişine devam ettiğini söyleyen Yavuz, gün içerisinde 17.200 dolar seviyelerinde fiyatlandığını ve önemli bir seviye olan 17 bin dolar seviyesinin üzerinde günlük kapanış yapmasının oldukça pozitif göründüğünü ifade etti. Yavuz, “Yükselişin devamında 17.250 dolar üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Ardından 17.880 dolar seviyelerine kadar yükselişi beraberinde getirebilir” dedi.

Betül Yavuz, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Ethereum, Bitcoin’e göre daha iyi performans göstererek gün içerisinde 1310 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Kritik bir direnç seviyesi olan 1280 doların üzerinde hareketlilik göstermesi olumlu hareketliliği destekleyebilir. Yükselişin devamında ilk direnç seviyesi olarak 1324 dolar ardından ise 200 günlük hareketli ortalama olan 1400 dolar seviyeleri test edilebilir”

Ünlü Analiz şirketinden şok eden Bitcoin tahmini!

Kripto parada boğa sezonu bu 5 altcoinle başlayacak! Analistler tek tek sıraladı!

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?