Kripto Paralar

Bitcoin'den büyük atak! 31 bin dolar seviyesinde geziniyor...

FED Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından lider coin atağa geçti. Bu kapsamda Bitcoin bir haftada yüzde 22 artışla 30.800 dolar seviyesini test etti.Bu kapsamda Bitcoin bir haftada yüzde 22 artışla 30

FED Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından lider coin atağa geçti. Bu kapsamda Bitcoin bir haftada yüzde 22 artışla 30.800 dolar seviyesini test etti. Ayrıca Ethereum da yüzde 17 oranında artış yaşadı.

Peki, Bitcoin nasıl, neden yükseldi? İşte dijital paralara ilişkin tüm detaylar...

Dünya Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto paraların son 24 saatini değerlendirdi.

Yavuz, Dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusu ile başlayan furyaya dün varlık yönetim şirketleri olan WisdomTree'den sonra Valkyrie de katıldığı bilgisini verdi. 

BlackRock’ın ret almayacağı beklentisi ile gerçekleşen bu başvurular Bitcoin bilinirliğini arttırmaya ve fiyatına olumlu yansıdığını söyleyen Yavuz, yaklaşık bir haftadır hızlı artışların nedeninin spot Bitcon ETF başvuruları olduğunu ve dün Powell’ın yaptığı konuşma sonrasında yükselişlerin desteklendiğini kaydetti. 

KRİPTO PARA PİYASASININ DEĞERİNDE ARTIŞ!

Yavuz, "Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yaptığı konuşmada stablecoinleri para birimi olarak gördüklerini bu alanda Fed’in zayıf kalmasının hata olacağını söyledi. Ayrıca FED’in para politikasına yönelik ise daha önce belirttiği gibi faiz oranlarını yıl sonuna kadar biraz daha arttırmanın uygun olacağını söyledi" diye belirtti.

Olumlu haber akışlarıyla Bitcoin’de görülen artışlarla beraber Bitcoin hakimiyetinin de artmaya devam ettiğine dikkat çeken Yavuz, "yüzde 51 seviyelerini aşan Bitcoin hakimiyeti ile birlikte Ethereum’un piyasa hakimiyeti de yüzde 20 seviyelerini aştı" dedi.

Altcoinler majör kripto paralara eşlik ederek 3 gündür artışlarına devam ediyor diyen Yavuz, "Son 24 saatte altcoinlerde geçtiğimiz ay adından sıkça söz ettiren PEPE coin yüzde 35 yükselişle liderliği eline alırken onu FET, AGLD ve FLOKI çift haneli kazançlarla en çok yükselen altcoinler olarak takip etti" diye bildirdi.

Kripto piyasasının toplam değeri ise bir haftada yüzde 18 civarında artış göstererek kritik direnç olan 1,14 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor diyen Yavuz, son olarak makro gündemde bugün FED başkanı Powell’ın Senato Bankacılık Komitesi önünde vereceği ifadenin odak noktası olacağını kaydetti. Powell’dan farklı bir sinyal alınmadığı sürece kripto piyasasının odağı ETF başvurularında olmayı sürdürecek gibi gözüktüğünü belirtti.

BİTCOİN'DE YÜKSELİŞ!

Bitcoin 2 ayda sonra tekrar 30.000 dolar seviyesini aştı. Geçtiğimiz hafta perşembe gününden bu yana önce BlackRock ve sonrasında Fidelity olmak üzere iki dev fon yönetim şirketinin spot Bitcoin ETF başvuru yapmasının ardından, dün FED başkanı Powell’ın beklenmedik şekilde kripto paralara karşı pozitif konuşması, Bitcoin’deki seri ralliyi devam ettirdi. Böylece Bitcoin 19 Nisan tarihinden bu yana ilk kez 30.000 dolar seviyesini gördü. 

Yatırımcılar dikkat! Borsa tatile giriyor! Takas işlemleri için yeni tarih resmen belli oldu!

Kiralık araçlara talep arttı! Aylık araç kiralama 25 bin liradan başlıyor!

Mayıs 2023'te 223 bin 541 aracın trafiğe kaydı yapıldı! Trafikteki toplam araç sayısı 220 bin 187 arttı!