Kripto Paralar

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre haftanın son işlem gününe kırmızıda giren dijital para piyasalarında bitcoindeki kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...Verilen detaylara göre, BlackRock ve Fidelity gibi büyük isimlerin son bitcoin başvurularının SEC nezdinde yetersiz görüldüğüne dair bir rapordan sonra Cuma günü bitcoin fiyatı düştü

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun borsa yatırım fonları (ETF) başvurularını yetersiz şekilde nitelendirmesinden sonra kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin düşüşe geçti, fakat yine de kazançlı bir aya göz kırpıyor.

Verilen detaylara göre, BlackRock ve Fidelity gibi büyük isimlerin son bitcoin başvurularının SEC nezdinde yetersiz görüldüğüne dair bir rapordan sonra Cuma günü bitcoin fiyatı düştü.

Kayıplar yüzde 2’e dayandı

Coin Metrics'e göre de kripto paraların şahı olarak blinen bitcoin yüzde 1,67'den fazla değer kaybetti. Dünyanın en büyük dijital parası cuma günü öğleden sonra işlemlerde 30.024,00 dolar civarında işlem görüyordu. Yine verilen detaylara göre, günün erken saatlerinde kısa süreliğine 31 bin seviyesinin üzerine çıktı.

Ayrıca verilen detaylara göre, Ethereum da aynı saatlerde yüzde 0,44 kayıpla 1847,69 dolar civarında işlem gördü.  

Paylaşılan detaylara göre, dijital para piyasalarında yaşanan dalgalı hareket, Wall Street Journal haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun, bu ay çeşitli kurumlar adına bitcoin ETF başvurularında yeterince açık veya kapsamlı olmadığını öne sürmesinden geldi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, özellikle Nasdaq ve Cboe'nin bitcoin borsasının ismini vermedikleri için başvuruları iade ettiğini açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, başarılı bir dosyalamaya yönelik olarak önceki girişimlere yanıt olarak, bir bitcoin ETF'sinin dolandırıcılık ve manipülasyonu önlemek için yeterince yapılandırılacağını gösterene kadar ilerlemesine izin veremeyeceklerini defaatle duyurmuştu. Paylaşılan detaylara göre, gözetim anlaşması, BlackRock'ın bu ayki başvurusuna bu endişeyi gidermek için dahil edildi. Diğer fonların başvurularında da benzer bir dil bulunuyor.

Yüzde 17 prim yapmıştı

Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin, bir önceki hafta özellikle spot bitcoin ETF'si için yapılan başvuru dalgasından kaynaklanan yüzde 17'lik bir ralliden sonra tüm hafta boyunca yatay işlem gördü. Söz konusu bu başvurular, ayın başlarında BlackRock tarafından yapılan ve piyasaya biraz iyimserlik aşılayan başvuruyu takip etti.

Bitcoin yatırımcısının yüzü gülüyor! Kritik eşik aşıldı, gözler gelecekte

Bitcoin'de kritik kıpırdanış!

Bitcoin geçen hafta yaşadığı kaybını telafi etti!