Kripto Paralar

Bitcoin'in yükselme nedenini açıkladı herkes şoke oldu! Bitcoin bu seviyeleri görebilir

Bitcoin'in son dönemler önüne geçilmez yükselişi bazı teorisyenlerin açıklamasıyla kamuya anlatılıyor. En ilginç yorum ise Fox haber sunucusundan geldi. Konuyla alakalı herhangi bir kanıt bulunmasa da Twitter aracılığı ile kimi analistler konuyu değerlendirerek sunucunun açıklamalarına değindi.İşlemler, ağ düğümleri aracılığı ile  kriptografi yoluyla doğrulanır ve blok zinciri ismi verilen halka açık dağıtılmış bir deftere kaydedilir

Bitcoin, merkez bankası veya tek bir yönetici olmadan, aracılara ihtiyaç duymadan eşler arası bitcoin ağında kullanıcıdan kullanıcıya elektronik olarak gönderilebilen merkezi olmayan bir dijital para birimidir. İşlemler, ağ düğümleri aracılığı ile  kriptografi yoluyla doğrulanır ve blok zinciri ismi verilen halka açık dağıtılmış bir deftere kaydedilir. Bitcoin'in değeri değişkendi ve zaman içinde önemli dalgalanmalara maruz kaldı.


2023'te güzel bir ivme sergileyen Bitcoin (BTC) yükselmeye devam ederken bazı uzmanlar yükselişin devam edebileceğini ve önümüzdeki senelerde 100 bin dolara kadar yükseleceğini söylüyor. Fox haber televizyonunda sunucu olan Tucker Carlson, BTC’nin yükselişiyle alakalı oldukça dikkat çeken bir teori ortaya attı.

Carlson, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada’daki havayollarında oluşan teklemeleri BTC ile bağlantı kurarak açıkladı. Gecikmelerin arkasında fidye yazılımları olma ihtimali olabileceğini söyledi ve ABD hükümetinin fidyeyi ödemek için oldukça büyük miktarlarda BTC satın almış olabileceğini söyledi.

Konuyla alakalı herhangi bir kanıt bulunmasa da Twitter aracılığı ile kimi analistler konuyu değerlendirerek sunucunun açıklamalarına değindi.

Sunucu, ABD hükümetinin fidye ödemek için BTC satın aldığını, Perşembe günü ülke çapında yapılan durdurma eylemlerinden bu yana amiral kripto para biriminin ücretinin ortalama yüzde 20 yükseldiğini belirterek “Bu bir tesadüf mü?” ifadelerini kullandı.FctoryDAO’nun kurucusu Nick Almond, Carlson’un videosunu paylaştı. Genel anlamda analistler bunun doğru olabileceğini söylüyor. Almond, 
ABD hükümetinin fidyeleri ödemek için milyarlarca BTC satın alabileceğinden şüphelendiğini ifade etti.

Twitter üzerinde 506.000 takipçisi olan olan Blockstream’in CEO’su Adam Back, Carlson ile dalga geçerek bunun bir tesadüf olduğunu paylaştı.Stack Hodler ise daha kabul edilebilir bir gerekçe öne sürerek FTX krizinin ardından piyasaya sürülen 5 milyar dolarlık varlığın BTC’deki toparlanmaya ortam hazırladığını bildirdi.