Genel

Bitlis Ahlata aquapark kurulacak!

Bitlisin Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ilçeye aqua park kurulacağını söyledi

Makamında gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Dölek, Ahlatın Van Gölü çevresinin en güzel sahillerine sahip ilçesi olduğunu, kıyı turizmi ve su sporları açısından ilçenin gelişmeye müsait bir konumda bulunduğunu söyledi.

Göl turizmine yönelik olarak hayata geçirilecek projelerle Ahlatın cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Dölek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Akanın desteğiyle, Adilcevaz ilçesine kurulacak olan aqua parkın bir benzerinin, Ahlata yapılacağını belirtti.

Aqua park projesinin ilçenin turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağını anlatan Dölek, şöyle konuştu:

"Van Gölü kenarında yer alan ilçemiz, turizm yönünden büyük potansiyele sahip. Fakat bu potansiyeli hayata geçirmek için, projelere ihtiyacımız vardı. Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, 2011 yılı Sosyal Destek Programına (SODES) sunduğumuz Ahlat Su Sporları ile Tanışıyor ve Ben de Yüzmek İstiyorum adlı iki projemiz kabul gördü. Bunlara ilave olarak Müsteşar Yardımcısı Ahlatlı hemşehrimiz Suat Hayri Akanın desteğiyle, Adilcevazda yapılacak olan aqua parkın aynısı, Ahlatta da yapılacak."

Projenin yaklaşık maliyetinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu belirten Dölek, proje ödeneğinin Bitlis İl Özel İdaresine gönderildiğini, ihaleyi de İl Özel İdaresinin yapacağını açıkladı.

Dölek, "İhalesi 2012 yılında yapılacak ve aqua parkın yapımına başlanacak. Tesisin önümüzdeki yaz sezonuna hazır olacağını tahmin ediyoruz. Yapılacak tesis ve SODES projelerimizle, göl turizminde ve su sporlarında büyük bir mesafe kaydetmiş olacağız" dedi.

Kabul gören SODES projeleri ve aqua park tesisiyle, Ahlatta su sporları merkezi kurmayı da düşündüklerini ifade eden Dölek, projeler hayata geçirildiğinde, teknik elemanların incelemelerine göre, merkez için uygun yerin belirleneceğini söyledi.

Dölek, şunları aktardı:

"Bu projelerin uygulama alanları için, Ahlat Köy Hizmetleri Bakım Evi Sahilini veya Ahlat Limanının yan tarafını uygun görüyoruz. Aqua park tesisinin, Köy Hizmetleri Bakım Evi Sahiline kurulmasının, daha güzel olacağını düşünüyoruz. Eğer olursa SODES projelerini de orada yapmayı, aynı alanda bir su sporları merkezi de kurmayı planlıyoruz. Kurulacak su sporları merkeziyle, Van Gölü sahilinde su kayağı, eğlence havuzları ve su sporlarına yönelik alanlar oluşturulacak. İlçemizdeki vatandaşın ve ilçeye yazın yoğun şekilde gelecek yerli ve yabancı turistin burada güzel vakit geçireceğine inanıyoruz."

AA