02 / 05 / 2024

Bitlis Merkez Hamam ne zaman açılacak?

Bitlis Merkez Hamam ne zaman açılacak?

Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafından yapımı biten Merkez Hamam’da son aşamaya gelindi. Merkez Hamam, Ahlat taşı ile inşa edildi.



Merkez Hamam’da devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Çoban, hamamın çok az bir işinin kaldığını ve kısa süre zarfında halkın hizmetine açılacağını söyledi. Ahlat Belediyesi tarafından Erkizan Mahallesi’nde 200 metrekare üzerinde eskisinin yıkılarak yenisinin yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Merkez Hamam, Ahlat taşı ile inşa edildi. İki katlı olan hamamın alt katı modern aletlerle donatılarak spor salonu, ikinci katında ise Türk hamamı, sauna, dinlenme ve giyinme bölümlerinin yer alacağı belirtildi.

Hamamın içindeki sütunlarda yer alan Selçuklu motifleri dikkat çekerken, hem mimari hem de iç dizayn anlamında estetik güzelliklerle tasarlanmış. Ayrıca hamam projesinin şu anda tamamlandığı, hamamda deneme çalışmalarına ise başlanıldığı ifade edilerek, sıcak su ve buhar odalarında denemelerin yapılarak önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleşeceği belirtildi.



Hürriyet 


Geri Dön