Genel

Bitlis Üniversitesinin Fen ve Edebiyat Fakültesi açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yaptıkları yatırımların toplamının 35 milyar TLye ulaştığını söyledi. Erdoğan, Eren Bitlis Üniversitesinin 12 milyon liraya tamamlanan Fen ve Edebiyat Fakültesini açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yaptıkları yatırımların toplamının 35 milyar TLye ulaştığını belirterek, Bu bizim insana verdiğimiz değerin sonucudur. 74 milyonu kardeş olarak görüyoruz ve her bir ferdini birinci sınıf vatandaş olarak değerlendiriyoruz. Biz, İzmirde ne varsa Vanda da o olsun, İstanbula ne kadar yatırım  yapılıyorsa nüfusu oranında Hakkariye de o kadar yatırım yapılsın istiyoruz ve bunu gerçekleştiriyoruz. Bingöl ile Kocaeli, Bitlis ile Ankara arasında  hizmetler, yatırımlar noktasında hiçbir fark, ayrım olmaması için azami hassasiyetle çalışıyoruz. Uzun ince bir yoldayız. Yükümüz ağır, işimiz çok. Burada atacağımız adımlarla geleceği çok daha farklı şekilde inşallah imar edeceğiz dedi.

Memleketine üniversite

Erdoğan, aralarında Bitlis Eren Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, Eğitim, öğrenci pansiyonları, hastane ve süt üretme fabrikasının da bulunduğu birçok tesisin toplu açılış törenindeki konuşmasında, toplam 230 milyon liraya mal olan üniversitenin yapımını devletle birlikte ve üstlenen Eren Holdingin bu adımının son derece önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, Bitlisli bir ailenin böyle kendi şehrine, kendi memleketine sahip çıkması, her türlü takdirin üzerindedir dedi.

Yarısı Eren Holdingden

Bitlis Eren Üniversitesinin Fen ve Edebiyat Fakültesinin 12 milyon liralık yatırımla tamamlandığını, kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: Bitlis Eren Üniversitemizin kuruluşunu 2007de gerçekleştirdik. Bugün üniversitemiz, 4 fakültesi, 7 meslek yüksek  okulu, 3 yüksek okulu, 2 enstitüsü, 4 bin 141 öğrencisi, 213 akademik personeli  ile ülkemizin ve bölgenin seçkin eğitim kurumlarından biri olma özelliğini taşıyor. Bildiğiniz gibi, 2 bin 400 dönümlük bir alanı kaplayan kampüs inşaatının maliyetinin yarısını, değerli Eren Ailesi kabullendi. Yüzde 50sini de devlet halledecek. Fen ve Edebiyat Fakültesi Eren Holdingce tamamlandı.

3 yıl erken teslim etti

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, 2015te tamamlamayı planladıkları Bitlis Eren Üniversitesinin kendileri tarafından karşılanan bölümünü belirlenen süreden erken bitirdiklerini belirterek, şunları anlattı: Eren Ailesinin sağlığı devam ettiği müddetçe bu üniversite Bitlisin ve Bitlislilerin hizmetinde olacaktır. Bölgede sadece eğitim değil ekonomik yatırımlar da yapmak istiyoruz. Bunun için bölgede güvenli yatırım ortamı ve teşvik sağlanmalı. SSK primi, enerji giderleri gibi konularda devletin yüzde 90 oranında hibe vermesini bekliyoruz. Ancak bu şekilde rekabet edilebilir bir ortam olur. Devletin direk yatırım yapmasını beklemiyoruz. Devlet bize göre sadece teşvik edici, düzenleyici, denetleyici rol almalıdır. Bitlis en kapsamlı teşvikleri hak ediyor.

Tek törenle 14 tesis açtı

BİTLİSe 14 ayrı yatırım kazandırdıklarını vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tek törenle, eski rakamla 30 trilyonluk bir yatırımı hizmete alıyoruz dedi. Erdoğan Bitlis ve ilçelerinde, 4 ilköğretim ve ortaöğretim pansiyonu, 4 anaokulu, 2 ilköğretim okulu ve Öğretmenevi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası ve Kapalı Spor Salonu, Süt ve Süt Ürünleri İşletme Tesisinin açılışını yaptı.

Terör dayatıyor diye yatırım yaptığımızı düşünmek alçaklıktır

BÖLGEYE yapılan yatırımların bir dayatma sonucu olduğu yönündeki söylemlere değinen Başbakan Tayyip Erdoğan şunları kaydetti: Gerçekleştirdiğimiz yatırımları, reformları, bir dayatmanın ve tehdidin sonucu olarak lanse  etmeye çalışanlar, yalan söylüyor ve aslında, kendi kirli emellerini örtmeye çalışıyorlar. Neymiş Terör örgütünün saldırıları Hükümeti bu bölgeyle ilgilenmeye zorlamış Bu, yalandır, alçakça bir iftiradır ve mesnedi olmayan bir kara kampanyadır.

Nemrutta otel açacak arıcılık da gündemde

AHMET Eren, Eren Holding olarak bölgede farklı alanlarda yatırım yapmayı düşünebileceklerini beliterek, Teşvik verilmesi halinde bölgede turizm ve arıcılıkla ilgili yatırım yapabiliriz. Buralarda bir yatırım 3-5 milyon liradan aşağıya mal olmuyor. Şehir içinde ve Nemrut Dağında otel açmayı planlıyoruz. Arıcılıkta da yatırım yapmayı planlıyoruz dedi.

2 milyar dolar ciro hedefi var

AHMET Eren, 2011de Eren Holdingin cirosunun 1.5 milyar doları aşacağını, 2012de ise bu rakamın 2 milyar dolara ulaşacağını belirterek, artışın perakendeden kaynaklanacağını vurguladı. Enerjide kapasiteyi korumayı hedeflediklerini anlatan Eren, Yeni yatırım yaparak kağıt fabrikamızın atıklarından enerji ürütmeyi planlıyoruz dedi.
Hürriyet/Çilem Kaya