27 / 04 / 2024

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 



Bitlis Saray Mahallesi'nde yapımı devam eden kapalı çarşı inşaatında incelemelerde bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, ilçe sakinlerine sözünü verdiği projelerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını açıkladı. 

ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN DE GELENLER OLACAK!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani söz konusu projeyle ilgili olarak ilçedeki vatandaşların yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenlerin de daha rahat ve temiz ortamda alışverişlerini yapabileceklerini belirtti. 

EN MODERN TESİSLERDEN BİRİ OLACAK!

Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, kapalı çarşı bölgemnen modern tesislerinden biri olacak. Şehrin her tarafından alışveriş için vatandaşlarımızın buraya geleceğini düşünüyoruz. Tesisimiz aynı zamanda sosyal yaşam merkezi olacak. Vatandaşlarımız evlerinden çıktığında buraya gelip vakit geçirebilecek, alışverişini yapabilecek. Komplekste her şeyi ve her ayrıntıyı düşündük. Tatvan'ımıza hizmette ilk günkü gibi aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum."

Geylani, 16 bin metrekare kapalı alana sahip 3 katlı kapalı çarşının yüzde 80'nin tamamlandığını açıkladı.

Bitlis te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi nin yüzde 80 i tamamlandı!

BİTLİS'TE YAPI MALZEMESİ ÜRETİMİ ARTTI!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden önce şehirdeki 20 fabrikada aylık yaklaşık olarak 20 milyon bims üretimi yapılırken, şu anda fabrika sayısı 50'ye, aylık bims üretimi de 50 milyona yükseldi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Bitlis İnşaat Malzemeleri ve Bims Üretim Fabrikaları Kooperatifi Başkanı Baver Gökçe, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkiye'deki ponza rezervinin büyük bölümünün Bitlis'e bulunduğunu belirtti.

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Bitlis Merkez  TOKİ  4. Etap'ta fahiş aidat tepkisi: Sakinler sorunlarının çözülmesini istiyor!

O ilde 3 arazi ve 2 arsa satılacak! 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim!

Geri Dön