27 / 04 / 2024

Bitlis'te dönüşüm talebi!

Bitlis'te dönüşüm talebi!

Bitlis'te incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar, altyapı ve üstyapı anlamında Bakanlığı ilgilendiren konularla ilgili istişare yaptıklarını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bitlis'te incelemelerde bulundu. Kurum, Bitlis'te kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar, altyapı ve üstyapı anlamında Bakanlığı ilgilendiren konulara ilişkin istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Valiliği ziyaret eden Kurum, burada bölgedeki belediye başkanları ve belediye başkan vekilleriyle buluştu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, kent merkezinden geçen Bitlis Deresi'nin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından acilen dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. 

Bakan Kurum, "Bu çerçevede daha önce Toplu KonutDairemizce yapılan yeni sanayi bölgesinde yaklaşık 412 ticari üniteyi İl Özel İdaresi eliyle, inşallah oradaki vatandaşlarımızla görüşerek dönüşümünü hep birlikte sağlamış olacağız. Buraya hem İl Özel İdaremiz hem Bakanlığımız hem de Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız gerekli desteği yapacaklar. Bir kısım hak sahibi vatandaşımızın ödemeleri yapılacak, kalan kısımla alakalı da uzun vadeli borçlandırma yapacağız. Maliyet bedelleri üzerinden buradaki dönüşümü inşallah sağlayacağız. Burası Bitlis için önemli bir güzergah. Bu güzergahı biran önce temizlememiz gerekiyor. Zaten bu proje öncesinden başladı, inşallah kısa sürede burayı bitirip neticelendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Bitlis'te hibe kapsamında 4 park inşaatını tamamladıklarını, 3 parkın inşaatını da Valiliğin yaptığını anlatan Kurum, "Akabinde ilçeleri de kapsayan bir proje gerçekleştireceğiz. Bu projeye ilişkin hem atıkların bertaraf tesisi hem de atık suların arıtmalarıyla alakalı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğümüz çalışacak. Projenin bitmesi akabinde de inşallah 2023 yılına kadar hiçbir atık suyu Van Gölü'ne bırakmayacağız. Bu da hem turizm açısından hem bölge insanının sağlığı ve tarım açısından bizim için çok büyük önem arz ediyor. 2019 yılında projelerini bitirip inşallah Bitlis'imize kazandırmış olacağız. Bakanlık olarak buradaki yerel yönetimlerimiz, valilik ve milletvekillerimizle bu bölgenin ihtiyacı olan neyse bu ihtiyaçları giderme noktasında çalışıyoruz. İnşallah Bitlis'i hak ettiği noktaya getirecek birçok projemiz olacak ve bu projelerimizi öncelik sıralamasına göre inşallah hayata geçireceğiz" dedi. 


Geri Dön