29 / 04 / 2024

Bizimevler 4 bu yıl satışa çıkacak!

Bizimevler 4 bu yıl satışa çıkacak!

Halil şžeker; Bizimevler 4 bu yılın ortalarında satışa çıkabilir. Proje çalışmaları şu an için devam ediyor, hazırlıkları da iyi gidiyor...



Bizimevler markasıyla bilinen İhlas İnşaat, Beylikdüzü'nde 5 bin konutluk Kristalşehir projesini hayata geçiriyor. Bugüne kadar 10 bin konut inşa eden, şimdi ise tek projede 5 bin konuta yönelen firma, artık büyük ölçekli projeler üzerinde duracak. İhlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil şžeker, aynı bölgede yaklaşık 5 bin konutluk proje için çalıştıklarını açıklarken, 'Projelerde ilk alıcı fiyatın aynı kalması halinde ‘yanlış yatırım yaptım' diye düşünüyor' dedi.

Bugüne kadar toplam 10 bin konut üreten İhlas Holding, ocak ayında satışa sunduğu Beylikdüzü'ndeki Kristalşehir projesinde, 400 milyon lira yatırımla 5 bin konut inşa ediyor. Kristalşehir projesinde ilk kez 5 bin konutu deneyen firma, bundan böyle büyük ölçekli projelere sıcak bakıyor. İhlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil şžeker, büyük ölçekli projelere girmeye daha sıcak baktıklarını belirterek, bu bağlamda Beylikdüzü'nde yaklaşık 5 bin konuttan yeni bir projenin de hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. İhlas İnşaat, bu yıl içinde Ispartakule bölgesinde Bizimevler 4 projesini de hayata geçirecek.
Yüzde 30 prim bekliyor

Kristalşehir projesinin arsasının bir kısmını bedeli karşılığı, diğer bölümünü ise kat karşılığı olarak arsa sahiplerinden 2010 yılı ortalarında satın aldıklarını ifade eden Halil şžeker, şunları söyledi: 'Proje Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece'nin kesiştiği kavşakta, Tüyap fuar merkezine gelmeden hemen önceki konut alanı içinde yer alıyor. şžu anda projenin satışa çıkan ilk bölümünde 500 dairelik satışı yakaladık. Bize ait olan kısmın yüzde 20'sini satmış olduk. 1300 lira metrekare fiyatı üzerinden çıktık. Bundan sonraki dönemlerde ortalama satış fiyatının yakalanabilmesi için hem de artan maliyetler fiyat artışlarını da beraberinde getirecektir. İlk alan müşteri de fiyat aynı kalırsa, yanlış bir yatırım yaptığını düşünüyor. Projenin yüzde 30-50 arasında prim yapmasını bekliyoruz.'

Kristalşehir'e benzer proje
İhlas Holding'in bugüne kadar yaklaşık 10 bin konut ürettiğini Kristalşehir'de tek projede, bunun yarısı kadar konut yapmaya nasıl karar verdiklerini anlatan Halil şžeker, 'Proje büyük olmasına büyük, ancak İhlas Holding'in 40 yıllık tecrübesi var. şžirketler artık büyük ölçekli proje yapmak için de butik proje yapmak için de aynı çabayı harcıyor. Artık girmişken büyük projeye girmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz daima daha başarılı ve büyük projeler üretmek olacak' diye konuştu. şžeker, bu kapsamda Kristalşehir'in olduğu bölgede, aynı bu boyutta, böyle bir proje hazırlığı içinde olduklarını da açıkladı.

Bizimevler 4 hazırlığı
Bu proje dışında, bu yıl gerçekleştirecekleri projeler hakkında da bilgi veren şžeker, şöyle konuştu: 'Öncelikle bitirmemiz gereken Türkiye'nin en büyük projelerinden birine başlamış durumdayız. Önümüzdeki günler hangi fırsatlarlarla kaşılacağımızı bugünden bilemeyiz ancak İhlas Holding'in halihazırda devam eden Bizimevler serisi Ispartakule Konut projeleri var. Bunların dördüncüsü Bizimevler 4 adıyla bu yılın ortalarında satışa çıkabilir. Proje çalışmaları şu an için devam ediyor, hazırlıkları da iyi gidiyor.'

1500 metrekarelik satış ofisi yapıyor
KRİSTALşžEHİR'i toplam 5 etap halinde ve ilk etabı 2013 yılı sonunda, tamamını ise 48 ayda teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Halil şžeker, 'Projede iyi bir karma yaptığımızı düşünüyoruz. Ağırlıklı satış oranlarına baktığımızda, şimdilik eşit düzeyde bir dağılım görmekteyiz. 1+1'de, 2+1'de ve diğer daire tiplerindeki talepler de eşit seviyelerde ilerliyor. Projemize özellikle aileler ilgi gösteriyor' dedi. Projenin satış kampanyalarına nisan ayında başlayacaklarını ifade eden şžeker, 'şžu anda inşaat alanına 1500 metrekarelik satış ofisi yapıyoruz. 3 katlı bir bina olacak ve satış ofisi, örnek daireler içinde yer alacak. Proje tamamlandıktan sonra da kaldırmayacağız, geçici olarak inşa edilmiyor. Daha sonra site yönetimini buraya taşıyacağız' diye konuştu.

İstanbul dışına da çalışıyor turizm yatırımı düşünmüyor
İSTANBUL dışında da projeler geliştirdiklerini ancak ağırlığın İstanbul'da olduğunu vurgulayan Halil şžeker, 'İstanbul'un yüzde 70'inin yenilenmek zorunda olduğunu düşünürseniz, bu şehre öncelikle hizmet etmek daha doğru bir tercih olacaktır' dedi. Turizmde Kuzuluk ve Armutlu Tatil Köyü projelerini tamamlayan İhlas Holding'in şu an için konut yatırımlarına yöneldiğini belirten şžeker, önümüzdeki dönem için planlanmış bir turizm yatırımının da mevcut olmadığını söyledi.
Hürriyet Emlak

http://www.bizimevler.com.tr/

 



Geri Dön