Ekonomi

BMD Başkanı Sinan Öncel'den korkutan enflasyon açıklaması!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel son zamanlarda sık sık gündeme gelen enflasyon oranları ve market fiyatlarına ilişkin beklentileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, son günlerde sık sık gündeme gelen enflasyon ve market fiyatlarıyla ilgili beklentilerini resmen açıkladı.

TV100'ün aktardığına göre, BMD Başkanı Sinan Öncel, market raflarındaki fiyatlara değinerek bazı açıklamalar yaptı. Öncel market fiyatlarının gelinen en üst düzeyde olduğunu dile getirdi.

BMD Başkanı Sinan Öncel konuyla ilgili olarak, "Her firmanın ve sektörün kendi içinde değerlendirmeleri oluyor. Enflasyonda devletin açıkladığı yüzde 50 rakamını biz minimum olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamada yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) rakamlarının yüzde 100 olduğunu dile getiren Sinan Öncel, market fiyatlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede perakendecinin bunu fiyatlara yansıtmaya başlayacağını da sözlerine ekledi.

TEFE TÜFE oranları Şubat 2022!