Otomobil

BMW benzin zammına kafa tutmaya devam ediyor

Yeni nesil BMW, yeni batarya hücreleriyle %30 daha fazla menzil kat edeceksiniz. Bunlardan daha da önemlisi şirket, 2025 itibarıyla geçiş yapacağı silindir şeklindeki hücrelerde üretim maliyetinin yüzde 50 oranında azalacağını belirtti.  Çalışmalara ek olarak yeni batarya teknolojileri geliştirmek için ciddi yatırım yapıyor

          
Alman otomotiv devi BMW, önümüzdeki yıllarda üreteceği elektrikli araçlar için yoğun bir çaba harcıyor. Çalışmalara ek olarak yeni batarya teknolojileri geliştirmek için ciddi yatırım yapıyor.Otomotiv devi  Alman üretici, 2025'ten itibaren piyasaya süreceği elektrikli araçların günümüzdekilere göre yüzde 30 daha fazla menzil* sunacağı heberini verdi.

BMW Yeni nesil elektrikli araçlarında 'Neue Klasse' adını verdiği özel bir platform kullanmaya hazırlanan BMW, bu platform için bir de formatı ve kimyası değişmiş batarya hücreleri için çalışıyor.Çalışmaların yanı sıra , mevcut elektrikli araçlarda kullanılan prizma şeklindeki hücreler yerine silindir şeklindeki hücrelere geçiş yapmayı planlıyor.Yeni nesil otomobillerde Çapı 46 mm olacak bu pil hücreleri kullanılacağı batarya paketine göre iki farklı uzunluğa sahip. Bunun yanısıra batarya kimyası olarak da katot tarafında nikel kullanımı artırılırken kobalt kullanımı azaltılacak. Ayrıca Anot tarafında ise silikon baskın olacak.

BMW, format ve kimya tarafında yapılan bu değişimlerin enerji yoğunluğunu yüzde 20 artıracağı gelen bilgiler arasında.

Bununla birlikte Porsche ve Hyundai'de olduğu gibi 800 Volt şarj teknolojisiyle gelecek yeni bataryaların üretimi de yarı yarıya daha ucuza üretilecek . Sonuç olarak elbette BMW'nin gelecekteki elektrikli modellerinin satış fiyatına olumlu bir şekilde yansıması planlanıyor. Otomotiv devi Alman üretici geçtiğimiz mayıs ayında Tesla ile rekabet etmek için batarya maliyetlerini yüzde 30 oranında düşürmeye çalıştıklarını piyasaya duyurmuştu.
Tüm bunlarla birlikte bataryalarla ilgili maliyet kadar önemli olan bir konu da var ki o da üretim esnasındaki karbon ayak izi olacak. Üretici bu konuda da oldukça iddialı ve karbon ayak izinin mevcut batarya hücrelerinin üretimindekine kıyasla yüzde 60 düşeceğini duyurdu. Yapılan çalışmalar neticesinde Bu da büyük oranda yeni pil hücrelerinin yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretilecek olmasıdır.

Üretici , silindir şeklindeki yeni batarya hücrelerini üretmek için altı yeni fabrika kuracağını açıkladı. Bu fabrikalardan dört tanesi CATL ve EVE Energy ortaklığında Çin ve Avrupa'ya kurulması planlıyor. Geri kalan iki fabrika ise Kuzey Amerika pazarına yönelik olması planlanyor.

Tüketiciye Fikir oluşturması açısından BMW'nin güncel elektrikli modellerinden BMW iX'in 425 km'ye kadar, BMW i4'ün ise 590 km'ye kadar menzil sunuyor.

BMW nin 2022 fiyat listesini linkten inceleyebilirsiniz  BMW

Editör Notu: Bu haber 15 Eylül 2022 tarihinde saat 06.40'dA yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 25 kuruş, euro 18 lira 28 kuruş, altının gramı ise 996 lira değerindedir.

TOKİ Trabzon Maçka 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Trabzon Of 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Peşinat miktarı sadece yüzde 10!

TOKİ Konya Beyşehir 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!