Ekonomi

Bodrum aşırı yoğunluk yüzünden kırmızı alarma geçti

Kurban Bayramı'nda hükümetin açıkladığı 9 günlük tatil fırsatını değrlendirmek isteyen tatilciler güneydeki illere özellikler Bodrum, Marmaris, Çeşme, Fethiye, Antalya ve Alanya'ya akın etti. Özellikle Bodrum'un girişinde aşırı kalabalık oluştu.

Bu sene 9-12 Temmuz 2022 tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı'nı Bodrum'da geçirmek isteyen yerli turistler ilçeye akın etti.. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilip yola çıkan tatilciler, ilçede uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Tatilcilerin araçları 5 kilometrelik yolu 1,5 saatte gidebilirken, Bodrum’a 1 haftada 100 binden fazla araç giriş yaptı.

Kurban Bayramı'na tatilini fırsata çevirmek isteyen yerli ve yabancı turistler Bodrum'u tıklım tıklım doldurdu.

Bayram tatilini fırsat bilerek yola çıkan binlerce insan nedeniyle Bodrum'da uzun araç kuyrukları oluştu. Ülkenin dört bir yanından gelen tatilciler, Bodrum başta olmak üzere Foça, Marmaris, Fethiye, Ula ve Akyaka gibi turistlik bölgeleri tercih etti. Bodrum'a kara yolu ile gelen birçok tatilci ise trafiği durma noktasına getirdi. Araçların uzun kuyruklara neden olduğu görüldü. 5 kilometrelik yolu 45 dakikada geçebilen vatandaşlar, daha sonra denizin ve güneşin keyfini mutlulukla çıkardı. Bir hafta içerisinde ise Bodrum’a giriş yapan araç sayısı 100 bini aştı.
 

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Ege ve Akdeniz kıyılarında bu yılın en yoğun sezonunun geçeceği öğrenildi. En büyük yoğunluğu Bodrum yaşarken, Fethiye, Marmaris, Ula, Datça ve Akyaka gibi tatil yörelerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandığı öğrenildi. Muğla'nın tüm turistik ilçelerine yaklaşık 2,5 milyon tatilcinin gelmesi bekleniyor. Yetkililer rezervasyonsuz bölgeye gidenlerin geri dönme ihtimali olduğunu belirterek, bayramlarının kabus olmaması için tatilcilere rezervasyon yaptırmadan yola çıkılmaması yönünde uyarılarda bulundular.

OTELLER DOLDU

Bayram tatilini Bodrum'da geçirmek isteyen vatandaşlar rezervasyon yaptırdığı otelleri doldurdu. Tatili fırsat bilen vatandaşlar oteller başta olmak üzere apart ve pansiyonlarda boş yer bırakmadı. Jandarma ve emniyet güçleri Bodrum'da giren çıkan tüm araçların kontrollerini sıklaştırdı.

Bodrum'a yurt genelinden tatilcilerin yanı sıra yurt dışından gelen gurbetçilerin de yoğun ilgi gösterdi.

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

Yap İşlet Devret modliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Kurban Bayramı boyunca bedava olacak köprü ve otoyollar hangileri Osmangazi ve Çanakkale ücretsiz mi?

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

Nef Arsa yatırımlık arazilerde yüzde 20 indirim yaptı! 187 bin 500 lirası olan hiç kaçırmasın

TOKİ İstanbul'da 185 konutu açık artırmayla satacak! Yüzde 50 peşinatla ödeme tarihi belli oldu

Temmuz ayı yaşlı, engelli aylıkları, evde bakım yardım paraları yatırıldı mı? Kaç lira oldu belli oldu

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Memur ve emeklilere Kurban Bayramı'nda maaş ödeme takvimi belli oldu! Emekli ve memurlar kaç lira alacak?