Genel

Bodrum Barlar Sokağı'nda yıkım başladı!

Bodrum Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi"nde imar ve plan yönetmeliklerine aykırı ve kaçak olduğu saptanan 40 işyerinin fazlalık kısımları yıkıldı

YAZ aylarında yaklaşık 1 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla"nın Bodrum İlçesi"nin dünyaca ünlü Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi"nde imar ve plan yönetmeliklerine aykırı ve kaçak olduğu saptanan 40 işyerinin fazlalık kısımları yıkıldı. Bodrum Belediyesi tarafından "Kent Geliştirme ve Güzelleştirme Projesi" kapsamında yenileme çalışmalarının yapıldığı Cumhuriyet Caddesi"nde, zabıta ekipleri kaçak olduğu belirlenen toplam 40 bar, cafe ve restoranın tabela ve pergulalarını iş makineleriyle yıktı. Bazı işyerleri sahipleri ise yıkımı kendileri yaptı.

Yıkımları bazı vatandaşlar da ilgiyle izledi. Belediye ekipleri, geçen aralık ayında da sözleşmesi dolduğu gerekçesiyle mülkiyeti kendisine ait olan 4 yıldızlı Baraz Otel"i yıkmıştı. Bodrum Belediye Başkanı DP"li Mehmet Kocadon, imar plan ve yönetmeliklerine aykırı ev ve işyerlerinin kaçak bölümlerinin 2012 yılına kadar aralıklarla süreceğini ve görüntü kirliliğine neden olan kaçak yapılara asla izin vermeyeceklerini söyledi. Kocadon, œşžu an Barlar Sokağı"nda 40 işyerinin kaçak kısımları iş makineleriylr zabıta ekiplerimiz tarafından yıkıldı. Dünyada turizm markası haline gelen ilçemizde görüntü kirliliği yaratacak işletme kalmayacak. Kimseye taviz vermeyeceğiz dedi.
Vatan

Basında yer alan diğer haberler:

Barlar Sokağı'nda yıkım

Bodrum'da Barlar Sokağı'nda bulunan 40 yakın işyerinin fazlalık kısımları yıkıldı

Yaz aylarında yaklaşık 1 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla"nın Bodrum İlçesi"nin dünyaca ünlü Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi"nde imar ve plan yönetmeliklerine aykırı ve kaçak olduğu saptanan 40 işyerinin fazlalık kısımları yıkıldı.  

Bodrum Belediyesi tarafından "Kent Geliştirme ve Güzelleştirme Projesi" kapsamında yenileme çalışmalarının yapıldığı Cumhuriyet Caddesi"nde, zabıta ekipleri kaçak olduğu belirlenen toplam 40 bar, cafe ve restoranın tabela ve pergulalarını iş makineleriyle yıktı. Bazı işyerleri sahipleri ise yıkımı kendileri yaptı.  

'KİMSEYE TAVİZ YOK'

Yıkımları bazı vatandaşlar da ilgiyle izledi. Belediye ekipleri, geçen aralık ayında da sözleşmesi dolduğu gerekçesiyle mülkiyeti kendisine ait olan 4 yıldızlı Baraz Otel"i yıkmıştı. Bodrum Belediye Başkanı DP"li Mehmet Kocadon, imar plan ve yönetmeliklerine aykırı ev ve işyerlerinin kaçak bölümlerinin 2012 yılına kadar aralıklarla süreceğini ve görüntü kirliliğine neden olan kaçak yapılara asla izin vermeyeceklerini söyledi.  

Kocadon, œşžu an Barlar Sokağı"nda 40 işyerinin kaçak kısımları iş makineleriyle zabıta ekiplerimiz tarafından yıkıldı. Dünyada turizm markası haline gelen ilçemizde görüntü kirliliği yaratacak işletme kalmayacak. Kimseye taviz vermeyeceğiz dedi.
Posta