06 / 09 / 2024

Bodrum Belediyesi 'SGK ve vergi borçları için' 11 parsel arsayı satacak!

Bodrum Belediyesi 'SGK ve vergi borçları için' 11 parsel arsayı satacak!

Bodrum Belediyesi, SGK ve vergi borçları sebebiyle yaklaşık 11 parsel arsayı satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili yapılan o açıklamalar...



Bodrum Belediyesi'nin 2024 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün Konacık Mahallesi'nde yer alan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. 11 maddelik toplantıda tüm maddeler oy çokluğuyla geçerken belediyeye ait arsaların satışı için encümene yetki verilmesinin öngörüldüğü madde tartışma yarattı. 

Gazete Duvar'dan Selçuk Arslan'ın haberine göre; CHP grubu tarafından bu maddeye ‘evet’ oyu verilirken; AK Parti grubu ‘hayır’ oyu kullandı. Tartışmaya neden olan madde kapsamında, Bodrum Belediyesi, SGK ve vergi borçlarını ödeyebilmek amacıyla bazı taşınmazların satışını öngörüyor. 

Yapılan oylama sonucunda 11 parselin satışına ilişkin encümene yetki verildi.

Bodrum Belediyesi SGK ve vergi borçları için 11 parsel arsayı satacak!

1800 GAYRİMENKULDE HACİZ VAR

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Meclis toplantısında kamuoyuna bilgiler verdi ve Bodrum Belediyesi’nin tüm gayrimenkullerini hacizli olduğuna dikkat çekti. 

Belediyenin 1800 gayrimenkulü olduğunu ve bunların hepsinin hacizli olduğunu aktaran Mandalinci, "Tamamı bir şekilde ipotekli. Eğer biz burada bir anlaşma sağlayamazsak çok yakın bir tarihte devlet eliyle Bodrum Belediyesi'nin belki başkanlığına, belki mülklerine satış yolu çok kesin gelecek. Bundan da çok eminiz" ifadelerini kullandı. 

Gelir gider kaleminde bozulma yaşadığında, gelir gider kaleminin çevrilemediği duruma gelindiği öngörüldüğünde, şu anda maaşları ödemek için 40 takla attıklarını dile getiren Mandalinci, "Eğer ben belediye personeline maaşlarını ödeyemezsem, onları motive edemezsem doğru bir hizmetten de bahsedemeyiz. Bu sebeple, Bodrum Belediyesi’ne ait 11 parselle alakalı meclisten bir yetki talep edeceğiz. Bu yetkiyle 11 parselin tümünü satacağız anlamı taşımıyor. Biz felaket geldikten sonra 'ah, vah' etmek yerine yaklaşan felaketi görerek, ona göre önlem almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bodrum Belediyesi SGK ve vergi borçları için 11 parsel arsayı satacak! 

Meclisten geçen ve taşınmazların satışı için yetki içeren madde, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve müdürlükten yapılan açıklamada Bodrum Belediyesi'ne ait olan taşınmazlar üzerinde SGK ve Vergi Dairesi borçları nedeniyle Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından konulan hacizler bulunduğunun, son dönemlerde Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından borçlu belediyelere yönelik haciz işlemlerinin başlatılacağına dair açıklamalar yapıldığının, belediyenin mali durumunu düzeltmek amacıyla bu taşınmazların satışının zorunlu hale geldiğinin altı çizildi. 

Satışa sunulması planlanan gayrimenkuller arasında Bodrum’un Gökçebel Mahallesi’nde bulunan 757 ada 1 parsel, 577 ada 145, 146, 147, 150, 151, 152, 153, 154 parseller; 586 ada 8 parsel ve Yeniköy Mahallesi’nde 1223 ada 2 parsel bulunuyor. 

Söz konusu bu taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre satışının gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Ekonomistten son çeyrek uyarısı: Yıl sonuna kadar konut ve otomobil almayın!

Gayrimenkul danışmanına puanlama sistemi geliyor!

Merkez Bankası açıkladı: Konut kredisi kullanımı 411.4 milyar TL oldu! 


Geri Dön