Sektörel

Bodrum Bodream'de metrekaresi 1.000 Euro!

Kıyı Gayrimenkul, Güllük Körfezi'nde yer alan Antik İasos'ta 53 hektar üzerinde Bodream projesine başladı

Bodrum'da yaptığı butik projeler ile tanınan Kıyı Gayrimenkul, Güllük Körfezi'nde yer alan Antik İasos'ta 53 hektar üzerinde Bodream projesine başladı.

Bodrum'un mavisinden çok bulunduğu bölgedeki yeşiule vurgu yapan projenin yatırımcılarından biri de 400'ü aşkın müşterisi ve 42.1 milyar dolar değerinde bir portföyü yöneten, dünyanın alanında en büyüklerinden Pramerica Real Estate Investors. Pramerica, ABD'de faaliyet gösteren Pprudential Financial Inc'in gayrimenkul yatırım yönetimi şirketi.

Avrupalı'yı çekecek

Kıyı Gayrimenkul'ün ortaklarından Alpcan Yazıcı, 80 milyon Euro yatırımla gerçekleşecek projede Pramerica Real Estate Investors'ın ortak olmasının önemine işaret ederek, "Böyle hatırı sayılır bir fonfun arkamızda olması da güç veriyor. Biz Türkiye'nin yanında yurtdışı bağlantılar da yaptık. İngiltere, İrlanda gibi kuzey ülkeleri güneşe aç. Bizde güneşten bol ne var. Pramerica, bu kriz ortamına rağmen daha güneşli bir ülkede gayrimenkul yatırım yapmak isteyen Avrupalıları Bodrum'a çekecek" diye konuştu. 


Örnek etap yaptı

2009'un nisanında projenin temelinin atıldığını hatırlatan Yazıcı, "Arazinin yüzde 10'unda bina oturumu var. Bodrum'un mavisi evet bizde de var ama bizim farkımız yeşilimiz. Biz 21'inci yüzyılın konforunu bu projeye taşıdık. Toplam 772 villanın bulunacağı projede örnek bir villa yapıp geçiştirmedik. 48 villadan oluşan bir fazı bitiriyoruz ve örnek olarak onu göstereceğiz" diye konuştu.

Sat kurtul yok

Projedeki metrekare fiyat ortalamasının 1.000 Euro olduğunu hatırlatan Alpcan Yazıcı, satışlarda çok seçici olduklarını belirterek, "Her önüne gelen sat. Sat kurtul anlayışı yok. Birlikte yaşamaktan keyif alacak insanlara ev satıyoruz. Her İngiliz'e ev sat anlayışımız da yok" dedi. Bodream projesinde evsahibi olanların, isterlerse evlerini kullanmadıkları zaman için kiraya verip gelir de elde edebileceklerini vurgulayan Yazıcı, proje tamamlandıktan sonra yönetimini de kendilerinin yapacağını anlattı.
Hürriyet/Demet Cengiz Bilgin