Genel

Bodrum Gardens of Babylon'da 540 bin Euro'ya!

Gardens of Babylon'da yer alan rezidansların yüzde 90'ı sahiplerini bulurken, kalan son 7 rezidans ise 540 ile 950 bin Euro arasında satılıyor

Bodrum Kadıkalesi'nde 2009'un Ağustos ayında açılan Gardens of Babylon, Bodrum'da turizmi 12 aya yayma projesinin öncülerinden biri oldu. Ender Saraç'ın Gardens of Babylon'da açtığı zayıflama merkezi sayesinde projenin otel bölümü, 80 doluluk oranıyla çalışıyor.

Çakırlar Şirketler Grubu tarafından Babil'in Asma Bahçeleri'nden esinlenerek Bodrum'da inşa edilen Gardens Of Babylon, geçen ağustos ayında kapılarını açtı. 

Denize hakim Gardens of Babylon'da farklı konseptlerden oluşan 23 King suite, 28 göl villası, 1 penthouse, 1 adet içinde şelale bulunan Balayı Suite, 63 rezidans bulunuyor. 20 milyon Euro'ya mal olan Gardens of Babylon, Bodrum'da turizmi 12 aya yayma projesinin öncülerinden biri oldu. Çakırlar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Gardens Of Babylon'un otel bölümünün ağustos ayından bu yana yüzde 80 dolulukla çalıştığını belirtti. Kış aylarını dolu geçirmelerini geliştirdikleri `sağlıklı yaşam konsepti'ne bağlayan Çakır, bu konuda şu bilgileri veriyor:

"Ender Saraç'ın sağlık merkezi sayesinde misafirlerin yüzde 90'ı sağlık için burada. İnsanlar, kral dairesinde konaklayarak, uzmanlar eşliğinde zayıflıyor. Kan tahlilleri, vücut analizleri yapılıyor. İş dünyasından pek çok isim burada zayıfladı. Kışa özel yüzde 50 indirim yaptık. Bir kişinin, bir hafta kral dairesinde konaklama ile 7 öğün yemek ve spor hocası eşliğinde zayıflama programı 826 Euro."

Ünlü isimler daire aldı

Projede yer alan rezidansların yüzde 90'ı sahiplerini bulurken, kalan son 7 rezidans ise 540 ile 950 bin Euro arasında satılıyor. Projeden 5 Rus yatırımcı rezidans dairesi satın aldığı belirtiliyor. Bunun dışında projeden daire alan ünlü isimler arasında Aroma Meyve Suları ile Gelik Et Lokantaları'nın sahiplerinden Mahmut Doruk, Ray-Ban'ın Türkiye temsilcisi Selim ve Mustafa Tekdirlik, Garanti Bankası'nın üst düzey yöneticileri ile Milli futbolculardan Hüseyin Cimşir, Fatih Tekke, Trabzonsporlu Tolga Seyhan ve Tolga Zengin'in de bulunuyor.

Öte yandan Çakırlar Şirketler Grubu, Türkiye'de ilk kez özel bir işletim sistemi geliştirdi. Buna göre Gardens Of Babylon rezidans sahiplerine yıllık yüzde 14 kazançla satın aldıkları fiyatı 7 ila 14 yılda geri kazandırıyor. Gardens Of Babylon'dan rezidans almanın en cazip yanlarından biri de anında müstakil tapu veriliyor olması. Böylece ömür boyu 5 yıldızın üstünde bir konseptin içinde rezidans sahibi olma imkanı sağlanıyor. Sahibi isterse, rezidansı onun adına aynı butik otel mantığıyla işletilecek. Böylece rezidansa yatırılan para minimum 7 yıl gibi bir sürede geri dönecek. Gelirin yüzde 75'i rezidans sahibine verilirken yüzde 25'i ise işletme payı (management fee) olarak alınıyor. 

Emre Ergani gece kulübün işletecek

40 bin metrekare araziye yayılan Gardens Of Babylon'da 91 rezidansın 63'ü deniz manzaralı 28'i ise göl villası olarak tasarlandı. Rezidans alanlar butik otel için hazırlanan her türlü servis, hizmet ve aktiviteden faydalanabiliyor. Projede; 1+1, 2+1, 3+1 tipinde rezidanslar bulunuyor. Projede yer alan 1+1 tipindeki dairelerin büyüklükleri 85 ile 94 metrekare, 2+1'ler 93 ile 180 metrekare arasında değişiyor. 3+1 dairelerin büyüklüğü ise 109 ile 197 metrekare arasında planlandı.

2010 yazında Emre Ergani'nin eğlence konseptini üstlendiği Yunan kasabası olarak inşa edilen Breeze Beach Club'da yaz boyunca gece-gündüz eğlence ve Akdeniz mutfağının en lezzetli tatları sunulacak.
Ekonomist/Okhan Şentürk