Bodrum Gümüşlük’teki villa projesinde emsallerle oynanması ve imar rantı yargıya taşındı!
Bodrum Gümüşlük’teki bir projede emsallerle oynanması ve imar rantı yargıya taşındı. İşte detaylar ve ileri sürülen rant iddiaları...
Muğla’nın başta Bodrum olacak şekilde hemen hemen her ilçesinde imar rantı sık sık gündeme geliyor. Şimdi de Bodrum Gümüşlük’teki bir proje ile ilgili son dakika gelişmeleri ortaya çıktı. Bodrum Gümüşlük’te Karakaya Mahallesi 153 ada 3 parselde VESA Gayrimenkul AŞ’ye ait villa projesine ilişkin çeşitli iddialar gündeme geldi.
Patronlar Dünyası'ndan Ercan İnan'ın haberine göre; projede emsallerle oynanarak en az 16 villanın usule aykırı şekilde yapıldığı ve haksız kazanç elde edildiği ileri sürülüyor.
İddialara göre projeye en fazla 34 havuzlu villa inşa edilebiliyordu. Fakat her villanın önünde yer alan yüzme havuzları, projede süs havuzu olarak gösterildi ve bu şekilde emsal hakkı aşılmadan 16 adet ekstra villa yapılması ve projedeki toplam villa sayısının 50’ye yükselmesi sağlanmış oldu.
Yapı ruhsatı alındıktan sonra süs havuzu olarak gösterilen ve denetim esnasında içi çakıl taşları ile doldurularak onaylanmaıs sağlanan havuzlar temizlendi ve asıl işlevine uygun duruma getirildi.
Bu şekilde projede yer alan villa sayısı 50'ye yükseldi. Her bir villanın ortalama 1.5 milyon dolar satış fiyatı olduğu düşünüldüğünde oluşan rantın büyüklüğü 25 milyon dolar seviyesinde oldu.
Yalnızca ekstra villa inşa etmekle kalınmadığı, imar yolunun haksız yere sitenin içine alındığı ve bazı villaların bahçesi olarak dizayn edildiği de iddialar arasında yer aldı. Yeşil alanların izinsiz olarak hafriyat döküm sahasına dönüştürüldüğü, alanda bulunan 152 zeytin ve 93 adet pırnal meşe ağacının söküldüğü fakat akıbetlerinin belirsiz olduğu da belirtildi.
İnşaattan çıkan hafriyatın usulsüz şekilde kamu alanına döküldüğü şikayetinin ardından Bodrum Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı İlknur Sefer Ülküm imzalı yanıtta, inşaattan çıkan toprak ve hafriyatın Büyükşehir’e ait döküm alanına döküldüğü ifade edildi.
Savcılığa ve CİMER’e yapılan şikayetlerden sonra İçişleri Bakanlığı da devreye girdi ve konuyu araştırması için müfettişe görev verdi. Proje Uygulaması hakkında yapılan şikâyetler sonrasında İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan inceleme sürecinde; İşi mevzuata uygun hale getirebilmek için talep üzerine Bodrum Belediyesi’nin Tadilatlı Yapı Ruhsatı düzenlediği belirlendi.
Savcılığa verilen şikâyet dilekçesinde birçok kez Bodrum Belediyesi Başkanlığı birimleri ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığına dikkat çekildi ve gerçekleştirilen görüşmelerde de kendilerine konunun proje sahibi şirket ile görüşülerek çözülmesi gerektiğine ilişkin tavsiyeler verildiği aktarıldı.
Konunun dallanıp budaklanmasının ardından Bodrum Belediyesi tarafındna proje İmar kanununa aykırılıklardan dolayı mühürlendi. Ancak mühürlenen inşaat sahasında çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Mevduattan çıkıp ev almak isteyenler için en iyi tarih açıklandı!
İzmir Bayraklı’da kentsel dönüşüm hamlesi! İmar planları masaya yatırıldı!
Arabası olanlar dikkat! Zam gelecek! Duyan tarihleri öne çekiyor!