29 / 04 / 2024

Bodrum Güvercinlik Koyu kırmızı alarm veriyor!

Bodrum Güvercinlik Koyu kırmızı alarm veriyor!

Muğla'nın Bodrum İlçesine bağlı Güvercinlik Köyündeki 1500 kişi kapasiteli arıtma tesisinin yenilenmemesi nedeniyle ormana taşan atık ve pis sular, mavi bayraklı cennet koyu cehenneme çeviriyor



Güvercinlik'te ormana taşan atık ve pis sular, mavi bayraklı cennet koyu cehenneme çeviriyor...

Arıtma tesisinin çalışamaz hale gelmesi ardından 1 ay önce taşan binlerce ton pis su ormanlık alana, ardından 200 metre uzaklıktaki koydan denize gidiyor. Turizmci 25 yaşındaki Gökhan Altın, Güvercinlik Koyunda cenneti cehenneme çeviren atık kirliliği nedeniyle tatilciler veya turistlerin denize giremez hale geldiğini belirterek, binlerce ton pis suyun denize gittiğini söyledi.

Devlet el atıyor!

Rehber Luis Altın ise, Gördüklerime inanamadım, Bodrum dünya turizminde bir marka ve turizm sezonunun ortasında yetersiz alt yapı nedeniyle tüm köyün pis suyu denize boşaltılıyor. Aklım duracak gibi dedi. Pis sular nedeniyle mavi bayraklı koyun renginin değiştiği, dört yıldızlı 5 otel ile 100e yakın turistik işletmenin bulunduğu bölgede denize girenlerden Raif Kocabıyık, çaresiz kaldıklarını söyledi. Kocabıyık, Yıllardır bu koyda denize gireriz. Denizin rengi çok değişik ve pis kokuyor dedi. Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüğünü belirterek, Ankarada yaptığım görüşmelerde projenin iki üç hafta içerisinde ele alınacağını ve ihaleye çıkarılarak yapılması için hazırlıkların tamamlandığını öğrendim. Cennet koyu kurtarmak için yeni ve modern bir arıtma tesisini acil olarak yapmaktan başka çaremiz yok dedi.

Onarılmayan arıtma tesisinden taşan atık ve pis sular, Güvercinlik koyunu yüzülemez hale getirdi.
Vatan


Geri Dön