02 / 08 / 2024

Bodrum halkı ve STK’lardan  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum’daki otel projesine tepki!

Bodrum halkı ve STK’lardan  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum’daki otel projesine tepki!

Ersoy Otelcilik şirketi tarafından Bodrum’da hayata geçirilecek olan 5 yıldızlı Maxx Royal projesine Bodrum halkı ve STK’lardan tepki geldi. İşte detaylar...




Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait Ersoy Otelcilik şirketi tarafından Bodrum’da hayata geçirilecek olan 5 yıldızlı “Maxx Royal Bodrum Otel”in inşa edileceği bölgede arkeolojik ve doğal sit alanlarının bulunması sebebiyle çevreciler ve denizciler projeye karşı çıkıyor.

Bodrum’un Çiftlik Mahallesi, 308 ada, 1 ve 4 parselde, 124 bin metrekarelik bir alanda yükselecek olan otelin proje bedeli 265 milyon 675 bin Tür Lirası şeklinde belirlenirken, otel 325 oda ve 750 yatak kapasiteli.

Söz konusu otelde ayrıca ikisi kapalı biri açık üç havuz, toplantı salonları, hamam, sauna, çeşitli bar ve restoran da yer alacak.

TELE1’den Canan Baykız imzalı habere göre söz konusu proje ile ilgili daha öncede uzun süre hukuk mücadelesi verildi. 2014'te “ÇED gerekli değildir” kararı alınsa da 2019 yılında IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından açılan dava sonucu iptal edilmişti. 

Geçtiğimiz günlerde söz konusu proje ile ilgili olarak yeni bir adım atılarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı yapıldı. Söz konusu toplantı sonrası Maxx Royal Bodrum Otel projesinin tanıtım dosyasının nihai hali bakanlık tarafından da yayımladı. Söz konusu proje 10 gün boyunca askıda kalacak, bu sürede itirazlara açık olacaktı. Süre, 4 Ağustos 2024 Pazartesi günü doluyor.

Bodrum halkı ve STK’lardan  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy un Bodrum’daki otel projesine tepki!

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) bugün tüm STK’lara ve çevre dostlarına itiraz süresinin Pazartesi günü dolacağını anımsatmak için şu açıklamayı yaptı:

 “Çok Değerli BESİAD Ailesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu şirket tarafından Muğla Bodrum'da inşa edilmesi planlanan 5 yıldızlı “Maxx Royal Bodrum Otel” projesi için karar verildi. Söz konusu ÇED Raporunun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek son şeklin verilmesinden sonra rapor, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde 10 gün görüşe açıldı. Taşınmazın bulunduğu bölge, 2.derece sit alanı kapsamında olduğundan, taşınmazın bulunduğu yere ilişkin koruma amaçlı imar planı zorunluluğu bulunuyor.

Mevcut imar planı uygulamasına karşı plana dava ikame edilmiş olduğundan koruma amaçlı imar planı kesinleşmediğinden, ÇED raporunun hazırlanmış olduğu bildirilen Temmuz 2024 tarihi itibariyle, imar planı belirsizliği sebebiyle planlanan faaliyete geçilebilmesi hukuken mümkün değildir.

Bodrum Çiftlik Mahallesi Adalıyalı Mevkisinde 308 Ada, 1 ve 4 Parselde 124 bin metrekarelik tapulu alanda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından 325 oda 750 yatak kapasiteli 5 yıldızlı “Maxx Royal Bodrum Otel” kurularak işletilmesi planlanıyor. ÇED dosyasındaki detaylara göre, proje alanı özel kanunlara tabi olması durumuyla, Turizm Merkezi sınırları içinde, 2. Derece Doğal Sit alanı, III. Derece Arkeolojik Sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanından oluşuyor.

Orman Kanunu uyarınca orman alanı sayılan yerler kapsamında. ÇED dosyasında paylaşılan detaylara göre, söz konusu proje alanı özel kanunlara tabi olması durumuyla, Turizm Merkezi sınırları içinde, 2. Derece Doğal Sit alanı, III. Derece Arkeolojik Sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanından oluşuyor. Orman Kanunu uyarınca orman alanı sayılan yerler kapsamında yer alıyor. BESİAD 22 senedir Bodrum’a, ülkemize zarar veren ve hukuka aykırı her durumda duruş ve tavır sergilemiştir.

BESİAD olarak itiraz dilekçemizi bilgilerinize sunarım. Bu bağlamda sizlerin de şahsi olarak üyesi olmuş olduğunuz oda ve STK’ları da göreve çağırma, itiraz dilekçelerinin verilmesi zira pazartesi bunun için son gün! Birlik bilinciyle hareket edilmesi, hepimizin Bodrum’a, ülkemize borcumuz diye düşünüyoruz.”

 

Milli Emlak, 30 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! 16 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

TOKİ'den İstanbul'a 515 konutluk iki yeni proje geliyor!

Çimento fiyatları son üç yılda yüzde 750 arttı! İnşaat sektöründe fiyatı en çok artan çimento oldu!


Geri Dön