Ticari

Bodrum Milas Havalimanı'nın Aspen tavan sistemini Tabanlıoğlu Mimarlık tasarladı!

Bodrum enerjisi ile sadece seyahatin değil, bulunduğu bölgenin özel bir noktası olmayı başarıyor. Havalimanını oluşturan elemanların üç boyutlu organizasyonu terminale özgün bir atmosfer kazandırıyor



Dünyanın her yerinde rastlanabilecek standart mekanlara en tipik örneklerden olan bir terminal yapısı olmasına rağmen Bodrum Havalimanı, işlev ve güvenlik ihtiyaçlarından doğan zorunlu uygulamaların yarattığı baskı ve tekdüzelikten kurtulmayı, herhangi bir geçiş alanı olmaktan sıyrılıp,  Bodrum enerjisi ile sadece seyahatin değil, bulunduğu bölgenin özel bir noktası olmayı başarıyor. Havalimanını oluşturan elemanların üç boyutlu organizasyonu terminale özgün bir atmosfer kazandırıyor.



Bodrum Merkeze 40 km, Milas’a 15 km ve en yakın deniz sahili Güllük’e 8 km uzaklıkta bulunan, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Bodrum Milas Havalimanı, 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak, 3 Haziran 2012 tarihinde yapılan törenle hizmete girdi. 


Bodrum Havalimanı sadece seyahat noktası olarak değil, ışığın ve gölgenin özenli dengesi ve doğal atmosferiyle ön plana çıkıyor. Aspen tarafından özel olarak üretilen Tabanlıoğlu Mimarlık tasarımı asma tavan sistemi dokuma tezgahı görüntüsüyle ve ardından yansıyan derin deniz mavisiyle yerel değerleri bünyesine taşıyor, saydamlığıyla bina Milas’ın ovadan dağlara uzanan doğal manzarasıyla bütünleşiyor. 


Bodrum Milas Havalimanının iç mekanlarında minimum düzeyde kullanılan kolon sayısı kesintisiz ve ferah alanlar sağlıyor. Estetik kaygı ile brüt beton olarak bırakılan taşıyıcı kolonlar güvenlik duygusunu pekiştiriyor. Mekanın geniş hacmi ve saydamlığına ek olarak tavan uygulaması sayesinde gün ışığından optimum yararlanan salonlarda ve yolcuların en sıkıntılı olduğu arama ve pasaport kontrol noktalarında bile yolculuk gerginliğini hafifletiliyor. 


Ziyaretçilerine farklı ve huzurlu bir atmosfer sunan havalimanının tavanları, ASPEN Integra Metal Asma Tavan Özel Çözüm olarak üretildi. Saz formunda alüminyum çubukların bir araya gelmesiyle dokuma tezgahı görüntüsü kazanan tavanın sürekliliği 4 farklı modülün birleşmesi ve tekrarından elde edildi. Tesisatı altında gizleyen bu doku, ilk yerleştirmede olduğu kadar, bakım sürecinde de kolaylık sağlıyor. Üç boyutlu bir görsellik sunan uygulamanın ardında Bodrum’un mavi sularına atfen derin mavi renk algılanabiliyor.