İnşaat Malzemeleri

Bodrum ve Antalya'ya yabancı turistler ilgi gösteriyor!

Emekli DMG Sacvısı Ömer Süha Aldan, kendi internet sitesinde iddianame gibi bir yazı yayınladı

Aldan, 20 yıl sonra güney sahillerinde en büyük arsa sahibinin Büyük Britanya olacağını öne sürdü. Kıyı kentlerindeki mülk satışında en büyük alıcının İngilizler olduğuna dikkat çeken Aldan yazısında şu ifadelere yer verdi. "Yaşlı ve kimsesiz İngilizlerin bir bölümü öldükten sonra geçerli olmak üzere, taşınmazlarını kendi devletlerine bağışlıyorlar. Böyle giderse çok değil yirmi yıl sonra, güney sahillerimizde Büyük Britanya'yı en büyük arsa sahibi olarak görebiliriz. Kendilerine göre getto oluşturdukları gözleniyor. Yine bazılarının ticarete atıldıkları, iş yerleri açtıkları ve yabancıların sadece buralardan alışveriş yaptıkları da vakidir"

Fiyatlar uçtu
Özellikle kıyı kentlerindeki yabancılara mülk satışında yolsuzluklar yaplıldığını öne süren Aldan yazısını şöyle sürdürdü: "Yabancılar sadece belediye sınırları içinde ve imar uygulaması yapılan yerlerden arazi satın alabiliyorlar. Önce taşınmazın parası peşin olarak ödeniyor ve noter kanalıyla gayrimenkul satış vaadi düzenleniyor. Daha sonra yine mevzuat gereği Ege Ordu Komutanlığı'ndan, taşınmazın yabancıya satışında askeri açıdan bir sakınca olmadığına ilişkin görüş alınıyor. Bu yazışma ortalama iki ay sürüyor. Fiyatlar öylesine uçuk hale geldi ki yerlilerin ev alması artık hayal. 50 bin TL maliyetli villalar, 500 bin TL'ye alıcı bulabiliyor."

Aldan maliyetinin 10 katına satılan villaların tapu devrinde, taşınmaz değerinin çok az gösterildiğini belirterek, yüksek karlara rağmen yon denecek kadar vergi tahakkuk ettiğini, önemli vergi kayıpları yaşandığını ifade etti.
Hilal ÖZTÜRK/Gazete Habertürk