30 / 04 / 2024

Bodrum ve Çeşme'de yeni butik villalar tercih ediliyor!

Bodrum ve Çeşme'de yeni butik villalar tercih ediliyor!

Yazlıklara kaçma vaktinin geldiği bu aylarda ülkemizin en fazla potansiyele sahip iki noktası şüphesiz Alaçatı ve Bodrum hattı. Geçtiğimiz yıllar ile karşılaştırıldığında Bodrum artık küçük İstanbul olmuş durumda.



Yazlıklara kaçma vaktinin geldiği bu aylarda ülkemizin en fazla potansiyele sahip iki noktası şüphesiz Alaçatı ve Bodrum hattı. Geçtiğimiz yıllar ile karşılaştırıldığında Bodrum artık küçük İstanbul olmuş durumda. Bu gelişimin ekonomik anlamda yararları olabilir lakin mimari, estetik, kimlik, değer kavramlarından baktığımızda geleneksel dokusundan bir şey kaybetmemiş olması ve bu dokunun hem belediye hizmetleri hem de müteahhit firmalar tarafından saygı ile sürdürülebilmesi Alaçatı için çok kıymetli. 2007 yılından itibaren İzmir, Çeşme ve Alaçatı'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Veryeriler İnşaat, gerçekleştirdiği "Alaçatı Köy İçi Taş Evleri" ile doğal dokunun sürdürülebilirliği anlamında önemli rollerden birini üstlenmiş durumda. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri öncelikli amaçlarının "taş ev" mimari geleneğini kaliteden ödün vermeden devam ettirmek ve 12 ay yaşanabilecek doğa dostu meskenler inşa etmek olduğunu, Alaçatı'nın farklı bölgelerinde toplamda 60 bin metrekare üzerinde 400 taş ev inşa ettiklerini ifade ediyor. İstenirse korunabiliyor! Alaçatı'da köy içi yaşamın, Türkiye'nin herhangi bir sahil kasabasında denize sıfır villalardan daha değerli hale gelmesinin en önemli sebebi olarak mimari kütle ve cephe tipolojisinin saklı tutulması ve iç avlulu sakin, müstakil hayatın korunması gösterilebilir. Çürüyüp gitmesine izin vermeden yenileyip tazeleyerek hayata dahil edilen Alaçatı Köy İçi Taş Evleri, tüm ve Ege ve Akdeniz yerleşkelerine örnek olmalı. 


SAKIZ ADASI'NIN KARŞISINDA BUTİK VİLLALAR 

Çeşme'deki İtalyanca 14 manasına gelen Quattordici, Veryeriler İnşaat'ın yeni projelerinden biri. Projeye ismini veren, araziye bütünlük sağlayacak 8 dubleks villa ve 6 residence ile 14 birim. Quattordici iç ve dış mekânı bir bütün haline getiren, peyzajı mimarinin bir parçası olarak değerlendiren villalardan oluşuyor. Alaçatı mimarisinden farklı olarak Çeşme'de minimalist doğal renklere dönük bir dil tercih edilmiş. Bu nedenle brüt beton veya brüt efekti veren kapamalar, pastel tonlar tercih edilmiş. Villaların, net kullanım alanı 200 ile 250 metrekare arasında değişiyor. 


EĞİMLİ ARAZİNİN AVANTAJLARI 

Bodrum gibi Çeşme'nin de bazı bölgelerinde eğimli arazi yani dağı taşı yamaca doğru tırmandırmak zorunlu. 

Quattordici projesinde butik villaların arazi yerleşimi ve yeşille ilişkisinde peyzaj kararları alınarak ilerlenmiş. Evlerin birbiri ile ilişkisi "mahrem ve sosyal" alan geçişleri için eğimin avantajından yararlanılmış. 


Habertürk



Geri Dön