29 / 06 / 2024

Bodrum ve İnegöl'de kiralık iş yeri, market, dükkan, depo ve çay ocağı!

Bodrum ve İnegöl'de kiralık iş yeri, market, dükkan, depo ve çay ocağı!

Bodrum ve Bursa'da yer alan 20 gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenleniyor. İhaleler 25 Haziran ve 3 Temmuz'da yapılacak.



Bodrum ve Bursa'da yer alan 20 gayrimenkul kiraya verilecek. Bodrum'da yer alan market ve dükkanların muhammen bedelleri 120 bin TL ile 1 milyon 800 bin TL arasında değişirken, İnegöl'de yer alan gayrimenkullerin muhammen bedelleri 18 bin TL ile 216 bin TL arasında değişiyor.

Merakla beklenen kiralama ihaleleri 25 Haziran ve 3 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 


  İLAN 
BODRUM BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN


Bodrum Belediyesinin mülkiyeti ile hüküm ve tasarrufunda bulunan yukarıda niteliği yazılı; 6 adet taşınmaz 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık arttırma usulüne göre kiralama ihalesine çıkartılacaktır.
İhale, 03/07/2024 tarihi Çarşamba günü 10:00 ile 12:30 saatleri arası Çarşı Mahallesi Belediye Meydanı No:1 Bodrum/MUĞLA adresindeki Bodrum Belediyesi Merkez Bina Toplantı Salonunda (Bodrum Belediyesi) Bodrum Belediye Encümeni huzurunda (İhale Komisyonu) 5 (beş) yıl süre ile kiralanmak üzere ihale edilecektir.
İhale ile ilgili bilgi ve şartname mesai saatleri dâhilinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden görülebilir, istekliler ihale ile ilgili şartnameyi 1.300.00-TL bedel karşılığında Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden satın alabilirler.
İhaleye katılacakların, istenilen belgeleri kapalı zarf içerisinde, üzerinde teslim tarih ve saati yazılı alındı belgesi karşılığında, 02/07/2024 Salı günü saat 16:00’ya kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir. Ancak; istekliler 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37.maddesine uygun düzenleyecekleri teklifleri ihalenin başlama saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşmış olmak kaydı ile iadeli taahhütlü mektupla da gönderebilirler. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir. Postada meydana gelecek gecikmeler halinde teklif işleme alınmaz.
İhaleye katılanlardan istenilecek belgeler; İhalenin yapılacağı tarihten önce alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla;
A) GERÇEK KİŞİLERDEN:
Nüfus Aile Kayıt Örneği www.turkiye.gov.tr (e-Devlet) adresinden alınacaktır.
Kimlik sureti
İmza Beyannamesi (Aslı veya Noter onaylı) 
Sabıka kaydı aslı (İhale tarihinden önceki son 30 gün içinde alınmış olmalı)
B) TÜZEL KİŞİLERDEN:
1.     İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya benzeri bir makamdan alınmış tüzel kişinin siciline kayıt olduğuna dair belge.
2.       İmza sirküleri, Yetki belgesi, Dernek ve Vakıflar için ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış karar ile yetkilinin imza beyannamesi ve dernekler için dernek tüzüğünün onaylı sureti   
C)  GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER İÇİN ORTAK BELGELER
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 26. maddesine uygun olarak hazırlanacak Geçici Teminat Belgesi aslı (Nakit Tahsilat Makbuzu veya Geçici Teminat Mektubu) (Teminat mektupları süresiz ve limit içi banka teyit yazılı olacaktır.) (Nakit olarak yatırılacak bedeller Belediyemiz veznelerine ve Bodrum Belediye Başkanlığının Ziraat Bankası Bodrum Şubesindeki TR33 0001 0002 0234 2934 7650 10 iban nolu hesabına yatırılabilir. Yatırılan geçici teminat bedelini gösterir makbuz veya dekont sureti ihale dosyasına konulacaktır.)
Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünce onaylanmış, Belediyemize son ödeme tarihi (vadesi) geçmiş herhangi bir borcu olmadığına dair onaylı belge aslı
Tebligat için adres beyanı aslı
Vekâleten katılım halinde Noter tasdikli vekâletname ve vekile ait imza beyannamesi
İdare ve istekliler tarafından onaylı Şartname ve ekleri
Yer Görme Belgesi
İhale dosya bedelinin ödendiğine dair makbuz aslı
İhaleye katılacak olan gerçek ve tüzel kişilerden Türkiye genelinde İhale Yasaklısı olmadığına dair EKAP (ekap.kik.gov.tr/) üzerinden alınmış belge
D) YABANCI KATILIMCILAR İÇİN
            Yerli veya Yabancı katılımcıların sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin ilgili ülke mevzuatına göre düzenlenmiş olması, Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarınca veya Dışişleri Bakanlığınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gerekmektedir. Ayrıca yurt dışından temin edilen belgelerin yeminli tercümanlar tarafından tercüme edilmiş olması tercümenin noter onaylı olması ve belgelerin ibrazı gerekir.
E) ORTAK GİRİŞİM OLMASI HALİNDE:
       Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi (İhaleye katılım başvurusu sırasında Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi İdareye sunulacaktır), ortak girişimi oluşturan gerçek ve/veya tüzel kişilerin her birinin (A) ve/veya (B) ile (C) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler. Ortak girişimi oluşturan gerçek ve/veya tüzel kişilerin her biri ihale şartnamesinin her sayfasını imzalayacaktır. İş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde, geçici teminatın ortak girişi oluşturan pilot/özel ortak tarafından sunulması yeterli olacaktır.
2886 Sayılı Kanunu’nun 6. maddesinde belirtilen kişiler ihaleye katılamaz. Bu hususun sonradan tespit edilmesi halinde sözleşme tek taraflı fesih edilir.
İhale sırasında hazır bulunmayan veya noterden tasdikli vekâletnameyi haiz bir vekil göndermeyen istekliler, ihalenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler.
İhale komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.
İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, kullanım hakkının kiralanmasında Şartname hükümleri uygulanacaktır.


Bodrum ve İnegöl de kiralık iş yeri, market, dükkan, depo ve çay ocağı!


İHALE İLANI
İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
         Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ve aşağıdaki tabloda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen işyerlerinin Belediye Encümenince 25.06.2024 Salı günü ve saat 11.00’da İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonunda (Kemalpaşa Mah. Adnan Menderes Bulvarı Yeni Belediye Hizmet Binası No: 1 İnegöl/BURSA) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesince kapalı teklif usulü ile 3 (Üç) yıl süreli kiraya verilecektir.
1 – İdarenin;
Adresi: İnegöl Belediye Başkanlığı- Kemalpaşa Mah. Adnan Menderes Bulvarı Yeni Belediye Hizmet Binası No:1     İnegöl/BURSA          
b) Telefon ve Faks       : 0-224 715 10 10 – Faks: 0-224 713 75 26
c) E-posta Adresi         : [email protected]

2 – İhale Edilecek Yerler Tapu Bilgileri ve Nitelikleri;

3 - İhaleye Katılabilme Şartları;
İhaleye katılabilmek için istenen belgeler;
3.1- Gerçek Kişiler
3.1.1) İkametgâh Belgesi,
3.1.2)  Nüfus cüzdan sureti,
3.1.3) Geçici Teminat makbuzu veya mektubu. Banka teminat mektubu verilmesi halinde, teminat mektubu süresiz ve teminat mektubunun aslı olacaktır.
(Geçici teminat: Hesaplanan 3 yıllık tahmin edilen bedel üzerinden % 3 (Yüzde üç) olarak hesaplanır.)
3.1.4)  Temsil durumunda; noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi,
3.1.5) Tebligat için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon numarası, varsa faks numarası ve elektronik posta adresi.
3.1.6) Belediyemize vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge (Belediyemizden alınacaktır),
3.1.7) İhaleye ait dosyanın alındığına dair makbuz,
3.2- Tüzel Kişiler
3.2.1) Tebligat için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon numarası, varsa faks numarası ve elektronik posta adresi
3.2.2) Noter Tasdikli İmza Sirküsü
3.2.3) Geçici Teminat makbuzu veya mektubu. Banka teminat mektubu verilmesi halinde, teminat mektubu süresiz ve teminat mektubunun aslı olacaktır.
(Geçici teminat: Hesaplanan 3 yıllık tahmin edilen bedel üzerinden % 3 (Yüzde üç) olarak hesaplanır.)
3.2.4) Belediyemize vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge (Belediyemizden alınacaktır),
3.2.5) İhaleye ait dosyanın alındığına dair makbuz,
3.2.6) Tüzel kişiliği belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
3.2.7) Şirket ( Tüzel kişilik) hissedarı olmayanların, Tüzel kişilik adına vekâleten ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletname.
Yukarıda belirtilen Gerçek ve Tüzel kişilerin Cerrah Mahallesinde bulunan İşyerleri için (Tarımsal Ürün Alım Satımı) ihaleye katılabilmek için istenen belgelerin dışında 3.2.8) İşyerini depo olarak kullanmayacağını taahhüt etmesi ve 3.2.9) İş İşyerinin sezon içinde 3 aydan fazla kapalı kalmayacağını taahhüt etmesi. Belgelerini ihale teklif zarfında sunacaklardır.
3.3- Ortak Girişim Olması Halinde
3.3.1) Ortaklığı oluşturan her bir ortak için, gerçek kişi ise bu ilanın (3.1) bendinde belirtilen belgelerin, tüzel kişilik ise bu ilanın (3.2) bendinde belirtilen belgelerin yanı sıra aşağıda belirtilen belgelerin dosyasında bulunması gerekmektedir.
3.3.2) 2024 yılı içinde alınmış ortakların hisselerini ve pilot ortağı gösterir, noter tasdikli ortaklık sözleşmesi(Aslı)
4 – İstekliler işyerleri için tekliflerini aylık kira bedeli üzerinden vereceklerdir. İhale kira bedeli teklifi en yüksek olan istekli üzerine bırakılacaktır.
5- İhaleye teklif verecek olan isteklilerin, ihale dokümanı satın almaları zorunludur.
6- İhaleye katılmak isteyenler 25/06/2024 tarihi saat 10:00’a kadar ihaleyle ilgili istenen belgeleri İnegöl Belediyesi Kemalpaşa Mah. Adnan Menderes Bulvarı Yeni Belediye Hizmet Binası No:1 Kat:2 Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Servisine teslim etmesi veya iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla göndermesi gerekmektedir. Posta ile gönderilecek tekliflerde, teklif edilen değer ihaleye iştirak edenin son teklifi olarak değerlendirilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
7- İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
İlan olunur.

Kaçırılmayacak fırsat: 891 bin TL'ye Jeep Avenger! 

1 milyon TL'nin güncel faiz getirisi ne kadar oldu! Banka banka güncel rakamlar...

İcra takibindeki borçlar 211 milyar liraya yükseldi!


Geri Dön