Genel

Bodrum'da 1 milyon TL'ye icradan arsa!

Bodrum 2. İcra Müdürlüğü, Muğla İli Bodrum ilçesi Eskiçeşme mahallesi Gümbet mevkiindeki arsayı 1 milyon TL'den satışa çıkardı. Satış, 06 Aralık 2011 Salı günü 11:30-11:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Verilen ilan şöyle;

BODRUM 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Dosya No: 2011/488 Tal.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: TAŞINMAZIN TAPU KAYDI: Muğla ili, Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mah., Gümbet Mevkii, 23 ada, 43 parselde kayıtlı 487 m2 miktarlı ARSA vasıflı taşınmazdır.

HALİ HAZIR DURUMU : Satışa konu taşınmaz Eskiçeşme mahallesi Gümbet mevkii 23 ada, 43 nolu parsel sicilinde arsa olarak kayıtlı ise de parsel üzerinde iki katlı kargir bina bulunmaktadır. Taşınmaz otellerin yoğun olduğu bölgede yer almaktadır. Bina betonarme tarzda inşa edilmiştir. Toplam inşaat alanı balkon dahil 290,00 m2 dir. Hakim deniz manzaralıdır. Sınırdaş parselinde Nirvana SPA merkezi bulunmaktadır. Parsel üzerindeki bina ortalama 25 yıllık olup, kullanılmakta olan bir binadır. Kadameli olarak bahçe tanzimi yapılmıştır. Parsel üzerinde yer alan binanın dış doğramaları ahşap ve pencereleri ahşap kepenklidir. Balkonlar çelik konstrüksüyon üzeri ahşap kaplamadır. Binanın kapısı kilitli olduğu için iç mekanlar hakkında detaylı bilgi edinilememiştir. Dışarıdan görüldüğü kadarı ile tek ana girişi olan binanın dubleks mesken (villa) olarak kullanıldığı gözlemlenmiştir.

İMAR DURUMU : Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce verilme 20/06/2011 tarih ve 5240 sayılı yazı ekindeki imar durum bilgilerine göre, Ticaret alanında kalmaktadır. TAKS%25 ve KAKS %50 'dir. Parselin imar yoluna cephesi yoktur denilmektedir. Ancak kadastral planında görüldüğü üzere parselin güneyinde ve kısmen doğusunda çıkmaz yola imar yoluna yada parselasyon sırasında oluşturulan yola cephesi vardır. Bu yol planlanma çalışmasında Ticaret alanı olarak gösterilmiştir. Ayrıca parselin bulunduğu bölge II.Derece Etkileme geçiş alanında kalmaktadır. MUHAMMEN BEDELİ: Taşınmazın tam hissesi satışa çıkartılmış olup ; tüm unsurlar gözönüne alındığında toplam değeri 1.000.000,00 TL'dir. SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 06/12/2011 Salı günü; saat: 11:30 den 1 l:40'a kadar Bodrum 2.lcra Müdürlüğü Odası Onü Koridoru -Bodrum Adliyesi Bitez - Bodrum adresinde; açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçjpanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 16/12/2011 Cuma günü Bodrum 2.İcra Müdürlüğü Odası Önü Koridoru - Bodrum Adliyesi Bitez-Bodrum adresinde saat: 11:30 den ll:40'a kadar ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. * Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV. tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizde tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminaj bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/488 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 20.10.2011

(IIK m.126) Örnek No:27* (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

NOT: İşbu taşınmaz satış ilanı, tebligat yapılamayan tüm taraflara (haciz koyduran, takyidatı olan, alacaklı, borçlulara, 3. şahıslara) ilanen tebligat yerine geçerlidir.

B.67937

www.bik.gov.tr

İlan için tıklayın!