29 / 04 / 2024

Bodrum'da 4 bin dönüme golf sahası kurulacak!

Bodrum'da 4 bin dönüme golf sahası kurulacak!

Eski İTO Başkanı Mehmet Yıldırım ile OPET'in kurucusu kurucusu Fikret Öztürk, Bodrum'da 4 bin dönüme bir golf sahası kuracak. Projenin 250 milyon dolara mal olması bekleniyor



İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, OPET'in Başkanı Fikret öztürk ile Bodrum'da 4 sahayı içinde barındıran 2 bin villalık dev bir golf vadisi yaratmak için yabancı gruplarla görüşüyor. 4 bin dönüm üzerine kurulacak vadinin 250 milyon dolara mal olacağı öngörülüyor.

Turizm bölgelerindeki diğer yatırımların aksine Bodrum'daki golf vadisinin tahsis olarak yapılmayacağını belirten Mehmet Yıldırım, 'Yeri tamamen kendimiz aldık ve bize ait. Hiçbir devlet tahsisinden faydalanmadık" diye konuştu. Yıldırım, "4 bin dönümlük araziyi tamamen kendimiz yapacağız. Burada 9 adet imarın içerisinde 2 bine yakın villa inşa edeceğiz" diye konuştu. Toplam yatırım bedelini 250 milyon dolar olarak hesapladıklarını anlatan Mehmet Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

KRİZE TAKILDI

"Adını açıklayamayacağım bir İspanyol şirket ile geçen yıl anlaşmaya vardık. Ancak finansal kriz nedeniyle bu şirket bankadan gerekli krediyi alamadı, dolayısıyla ertelemek zorunda kaldık. Böyle büyük bir projeyi uluslararası bir zincirle hayata geçirmek gerekiyor. Hem fınans hem de işletme bakımından ortaklık yapacağız. Bize ge]en teklif sahipleriyle yeniden görüşmeye başladık."
Habertürk/Ünsal EREKE


Geri Dön