03 / 05 / 2024

Bodrum'da Central Otel'in eski binası 750 bin TL'den satılık!

Bodrum'da Central Otel'in eski binası 750 bin TL'den satılık!

Bodrum İzale-i Şuyu Satış Memurluğu, Muğla ili Bodrum Eskiçeşme Gümbet mevkiinde bulunan ve üzerinde Central Otel ismi ile işletilmekte iken şimdi atıl durumda olan iki katlı binanın bulunduğu arsayı 750 bin TL'den satışa çıkardı



Verilen ilan şöyle;


BODRUM İZALE-İ ŞUYU SATIŞ MEMURLUGU'NDAN

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI 


Dosya No: 2011/15 SATIŞ. Örnek no: 64

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

1. Muğla İli Bodrum Eskiçeşme Gümbet mevkii 224 ada 3 parsel 412,00 M2 miktarlı arsa niteliğinde taşınmaz.

Taşınmazlar Bodrum Belediye Başkanlığı'nca verilme 13.08.2008 tarih 12382 sayılı yazıları ekinde gönderilen imar durumuna ilişkin bilgilerde 1/1000 ölçekli Bodrum KARİP planında taşınmazın bulunduğu bölge II. derece etkileme geçiş alanında, inşaat emsali TAKS % 25, KAKS % 50 yoğunluklu konut alanında kalmakta olup minimum ifraz şartının 1000 M2 olduğu ve en az yol cephesinin 20 metre olması gerektiği bildirilmiştir. Parsel 412 M2 yüzölçümlü arsa vasfında olup, parsel üzerinde bodrum katı ile beraber 2 katlı Central Otel ismi ile işletilmekte iken son yıllarda işletilmeyen atıl konumda bir bina vardır. Bodrum Belediyesi'nce verilme Eskiçeşme mahallesi 224 ada 3 parsel için 30.01.1986 tarihli "Yapı Kullanma izin Belgesi" mevcuttur. Bu belge de 7 adet dinlenme evi, 30,00 M2'den toplam 206,00 M2‘lik inşaat alanını kapsayan bir belgedir. Binanın fiili zemin durumu itibarı ile atıl konumda olduğu, parsel üzerinde bodrum katı ile beraber teras katı da dahil olmak üzere 350,00 M2'lik kullanım alanının olduğu, ayrıca parselin kuzey sınırında yüzme havuzunun bulunduğu, parsel sahile 250 mt. mesafede olup Bodrum merkeze 2,5 Km mesafededir. Etrafında konut ve turizm amaçlı yapılaşma mevcuttur. Bodrum Belediyesi'nin tüm alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmazın konumu, büyüklüğü, imar durumu, denize uzaklığı, imar durumu açısından yapılaşma şartları, serbest piyasa rayiçleri gözetilerek parselin toplam değerinin 750.000,00 TL (yediyüzellibin Türk Lirası) olduğu bilirkişilerce takdir edilmiştir.

İMAR DURUMU: YUKARIDA BELİRTİLMİŞ OLUP, DOSYASINDA.

Muhammen bedeli: 750.000,00 TL

1-SATIŞ ŞARTLARI:

Taşınmazın birinci satışı 07.09.2012 günü saat 13.00-13.10 saatleri arasında; Bodrum/BİTEZ ADLİYE BİNASI ARKA BAHÇESİNDE açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen bedelin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu, satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla;

Taşınmaz 17.09.2012 günü aynı saatlerde ve aynı yerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyie fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. ihale Damga pulu, KDV.si, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Belediye tellaliye ücreti, birikmiş vergiler ve satım harcı satış bedelinden ödenir.

3-     İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeşgün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca yasal temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/15 İZALE-İ ŞUYU SATIŞ sayılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur.

(İc. ifl. K. 126)

O ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

www.bik.qov.tr B: 43697


İlan için tıklayın!



 


Geri Dön