01 / 05 / 2024

Bodrum'da icradan 1.9 milyon TL'ye satılık arazi!

Bodrum'da icradan 1.9 milyon TL'ye satılık arazi!

Bodrum 2. İcra Müdürlüğü; Bodrum'da yer alan konut ve otel yapımına uygun araziyi satışa çıkardı. Toplam bedeli 1 milyon 963 bin 959 TL olan olan arazinin ihalesi 1 Ağustos 2011 günü açık arttırma suretiyle Bodrum 2. İcra Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek



Bodrum 2. İcra Müdürlüğü'nün yayınladığı ilan şu şekilde;

Bodrum 2. İcra Müdürlüğü;
Dosya No: 2010-290 Talimat Örnek No: 27

1 -Tapu Kaydı
Muğla ili.Bodrum ilçesi. Kızılağaç köyü. içme mevkii. 2858 parsel, 4621.08m2 yüzölçümlü. Arsa ana taşınmaz nitelikli borçluya ait tam hisseli taşınmaz.

Hali Hazır Durumu:
Taşınmaz Muğla ili, Bodrum ilçesi, Bodrum ilçesi, Kızılağaç köyü İçme mevkiinde Bodrumdan içmeye giden yol güzergahı üzerinde bulunmaktadır. %30 eğimli arazi yapısına sahip parsel Bodrum merkeze 3 km mesafede, Tersaneye 150 metre mesafede yer almaktadır. Çevre parsellerde konut, turizm ve otel gibi yapılaşmalar mevcut olup yapılaşma yoğunluğu %40 civarındadır. Tüm parsel arazisi hakim deniz manzaralı olup denizle arasında içmelere giden asfalt yol bulunmaktadır. Üzerinde az sayıda zeytin ağacı olan parsel arazisinin çok büyük bir bölümünün taşlık ve kayalık olduğu görülmüştür. Konumu itibariyle çok değerli bir bölgede yer almaktadır. Mevcut tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Mevcut yüzölçümü dikkate alındığında üzerinde her türlü sanayi, otel konut vb gibi yapılaşmaya imkan sunmaktadır. Geometrisi dikdörtgen şeklinde olan parselin iki kenarında Bodrum -İçmeler yoluna cepheli olması parselin değerini artıran özellikler arasındadır.

İmar Durumu  
Yalı Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde kalmaktadır.Hem Bodrum hem Yalı Belediyemden yapılan incelemede Yalı Belediyesi sınırları içerisinde kaldığı 1/100.000 ölçekli Muğla-Aydın-Denizli bölgesel planında %l5-%30 yoğunluklu Turizm Tesisi alanı olarak planlandığı, imar uygulamasıyla oluşan net imar parseli özelliğinde ve arsa vasfında olduğu belirlenmiştir.

-Muhammen Bedeli : 1.963.959.00 TL

Satış Saati : 10:40 - 10:50 Arası

Satış Şartları:
1-Satış 01.08.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Bodrum 2. İcra Müdürlüğü odası önündeki koridorda - Bodrum Adliyesi Bitez - BODRUM adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 11.08.2011 günü Bodrum 2. icra Müdürlüğü odası önündeki koridorda -Bodrum Adliyesi Bitez - BODRUM adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır.  Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki. Artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Arttrmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı islediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve ketlileri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecalını kabul elmiş sayılacakları,  başkaca     bilgi  almak isteyenlerin yukarıda yazılı  dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. (İİK m.126)

Bodrum 2. İcra Müdürlüğü'nün yayınladığı ilanın detayları için tıklayınız

Geri Dön