28 / 04 / 2024

Bodrum'da imara aykırı olan rezidans ve villa inşaatında yıkım!

Bodrum'da imara aykırı olan rezidans ve villa inşaatında yıkım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemeler yaptığı rezidans ve villa inşaatının asansör kulesi ve geçiş koridorunda yıkım işlemi başlatıldı



Muğla Bodrum'da, imara aykırılıkları olduğu belirlenen rezidans ve villa inşaatı projesinin bazı bölümlerinde yıkım işlemleri başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tekneyle Bodrum'da 20 Ağustos tarihinde kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadele denetimlerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinin kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaatlara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Göltürkbükü ve Gündoğan sınırında yer alan rezidans, villa ve otel inşaatı projesinde de incelemeler yapan  Bakan Kurum, projedeki imara aykırı olan kısımları yerinde tespit etti. 

Rezidans ve villa kısmının büyük bir bölümü tamamlanan projenin kıyı kısmına bakan alanda yer alan 35 metre yüksekliğindeki asansör kulesi ve geçiş koridoruyla ilgili Bodrum Belediyesi görevlilerinin zabıt tuttuğu bildirilen yapıda, "Kıyı Kenar Kanunu'na muhalefet" nedeniyle Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Birimi ekipleri tarafından yıkım işlemi başlatıldı.

İş makinelerinin ulaşımının sağlanamadığı yapıdaki bazı noktalarda yıkım, asansöre işçilerce iskele kurularak beton bloklar kesilerek yapılıyor. Yıkım esnasında jandarma ve zabıta ekipleri de bölgede tedbir amacıyla bekletiliyor.

Yıkımın birkaç gün deva etmedi planlanıyor.

Bodrum'da durdurulan inşaatların son durumu!


Geri Dön