22 / 08 / 2024

Bodrum'da kaçak AVM krizi! Yıkım kararı olmasına rağmen kiraya verilmiş!

Bodrum'da kaçak AVM krizi! Yıkım kararı olmasına rağmen kiraya verilmiş!

Ahmet Aras’ın Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde basın danışmanı olan Levent Arkan yaptığı açıklamda hakkında yıkım kararı olan Midpoint Alışveriş Merkezi’nin dükkanları kiraya verdiğini duyurdu.



Ahmet Aras’ın Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde basın danışmanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı'nın eski reklam koordinatörü olan Levent Arkan, yaptığı açıklamada, tatilcilerin gözdesi Bodrum’da 2020’de hayata geçirilen  Midpoint Alışveriş Merkezi’nin kaçak olduğunu açıkladı.

Levent Arkan, konuya ilişkin belgeleri de paylaşarak söz konusu alışveriş merkezinin yıkımına ilişkin alınan 07.11.2023 tarihinde ve 2023/7112 sayılı encümen kararını da kamuoyunun bilgisine sundu.

Gazete Duvar’dan Selçuk Arslan imzalı habere göre Arkan, paylaşımında “Bodrum’da doğaya, imar kanunlarına ve kamu haklarına karşı işlenmiş olan büyük günahların yaratmış olduğu devasa rantın tahsilatçısı olan siyasetçi görünümlü kemirgenler ve onların gazeteci görünümlü tetikçileri, sizi susturmak için vicdansızlıkta sınır tanımadan ellerinden geleni yaparlar. Tıpkı, bana yaptıkları ve halen de yapmaya çalıştıkları gibi. Şimdi size, Bodrum ilçesinin can düşmanı olan kaçak yapılaşma ile ilgili bir örnek vereceğim. Halkın karşısına geçerek kaçak yapıya asla geçit vermeyeceğiz diyenler, her gün önünden on binlerce insanın geçtiği Yalıkavak Kavşağına sıfır konumda, kaçak şekilde yapılan alışveriş merkezine daha temel kazısı aşamasında neden engel olmazlar ve bu kaçak alışveriş merkezinin tamamlanmasını elektriğinin suyunun bağlanmasını ve bağımsız bölümlerinin kiraya verilmesini, nasıl olur da seyrederler?” dedi.

Bodrum da kaçak AVM krizi! Yıkım kararı olmasına rağmen kiraya verilmiş!

ALIŞVERİŞ MERKEZİ YÖNETİMİ YIKIM KARARINA RAĞMEN KİRAYA VERMİŞ

Levent Arkan’ın, açıkladığı belgeye göre alışveriş merkezi yönetimi yıkım kararını kira sözleşmesine koyarak kaçak olan kısımları kiraya vermiş. Kira sözleşmesinde bulunan o madde de şu şekilde: “Kiracı bahse konu olan bağımsız bölümün bulunduğu parsel için Bodrum Belediyesi tarafından 7 Kasım 2023 tarih ve 2023/7112 sayılı encümen kararı olduğunu, encümen kararının konusunun yılım olduğunu bildiğini, bu kararı okuyup anladığını beyan eder. İş bu sebeple ileride herhangi bir tazminat ya da kira iadesi talebi olamayacağını kabul beyan ve taahhüt eder.”,

Söz konusu yıkım kararının 2023’te ve encümen tarafından alındığını anımsatan Levent  Arkan, şunları söyledi: “Bodrum’un göbeğinde kaçak şekilde yapılan koskoca alışveriş merkezi inşaatını en başta engellemek yerine bitene kadar seyredenler, inşaat tamamlandıktan ve bağımsız bölümlerinin de çok büyük bir bölümü kiralandıktan sonra 7 Kasım 2023 tarihinde; 2023/7112 sayılı encümen kararı ile alışveriş merkezinin yıkımı için karar alıyorlar ve söz konusu bu kararın üzerinden, de 10 ay geçiyor.. Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne yürüyerek 10 dakika mesafede bulunan bu kaçak alışveriş merkezinin yapımı esnasında Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili, şu anda ise Bodrum Belediye Başkanı olan Tamer Mandalinci’ye buradan bir çağrı yapıyorum, bana itibar iadesi yapılmayacağı şovlarını bir kenara bırakıp, Bodrum Yarımadası genelinde kaçak şekilde yapılan binaların tamamını, belediyenin kaçak olarak inşa edilmiş binaları da dahil olacak şekilde adresleri ile birlikte listeleyin ve bu listeyi kamuoyu ile paylaşarak afişe edin. Bodrum’un göbeğindeki kaçak alışveriş merkezi inşaatının tamamlanmasını seyrederek olmuyor kaçak yapı ile mücadele."

Söz konusu alışveriş merkezi, Ortakent Mahallesi’nde yapılmıştı. 2020’de yapım çalışmalarına başlanan alışveriş merkezi 2022 yılının sonlarında tamamlandı ve hizmete açıldı. Giyim, mobilya ve kurumsal firmalar tarafından tercih edilen alışveriş merkezi hakkında 7 Kasım 2023 tarihinde yapı ruhsatına aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Aradan bir sene geçmesine rağmen herhangi bir yıkım işlemi uygulanmadı.

 

Topkapı29 projesinin 2. etabı kefilsiz kredisiz 29 ay vade fırsatıyla satışa çıktı! 

Balıkesir ve Afyonkarahisar’da 36 arsa ve 2 iş yeri satışa çıkarıldı!

İsmail Saymaz: Barınma ihtiyacı karşılanmadıkça kira cinayetleri devam edecek!


Geri Dön