28 / 04 / 2024

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.



Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye ekiplerince daha önce mühürlenen kaçak yapıları yerinde inceledi. Kaçak yapıları yapan konut sahipleriyle ara ara tartışmanın yaşandığı incelemede Aras, “Tarım arazisine yapılan imara aykırı bir yapıyla karşı karşıyayız. Aykırı yapılaşmaya müsaade edemem. Kanunlar buna izin vermiyor” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye ekipleri tarafından kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle daha önce mühürlenen toplam 56 dairenin yapılmasının planlandığı Yakaköy Mahallesi'ndeki tarım arazinde incelemeler gerçekleştirdi. Aras'a incelemesi esnasında birçok zabıta görevlisi ve ilgili belediye personeli eşlik etti. Aynı zamanda, polis ekipleri ise bölgede güvenlik önlemi aldı. Alanda toplanan inşaat işçileri Bodrum'da kiraların pahalı olduğunu ifade ederek kendilerine konut yaptığını belirtti. Aras, yapılan 10 inşanın tarım arazisi üzerine kaçak yapıldığının altını çizerek, insanlara kanuni düzenlemeler konusunda bilgilendirmede bulundu. Ara ara tartışmanın yaşandığı alanda, inşaat sahipleri yapılarının yıkılmamasını talep etti.

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

'AYKIRI YAPILAŞMAYA İZİN VERMEM'

Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğine vurgu yapan Başkan Aras, “Tarım arazisi üzerine gerçekleştirilen imara aykırı bir yapıyla karşı karşıyayız. İnsanlarla görüştük, arkadaşlarımızın haklı serzenişleri de var. Özellikle 'Biz nerede yaşayacağız? Kiralar çok yüksek gibi' şikayetleri var. Tabii ki de bu kaçak yapılaşmayı meşru hale getirmez. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız buradaki insanlara taksitle ucuz ev yapsın ve insanlara evlerini teslim etsin. Bu şekilde kaçak yapılaşmaya izin vermesin, biz de vermeyelim. Bu arkadaşlarımız burada emekçidir. Hepsine saygı duyuyorum. Kardeşlerimle ilgili bir sorunum yok. Fakat kaçak yapılaşmayla mücadele etmek zorundayız. Bu bizim görevimiz. Zira Bodrum susuz, Bodrum'da altyapı ve nüfus artışı sorunu var. Biz planlı bölgelerde daha bunları tamamlamamışken, daha fazla kaçak yapılaşmaya da kesinlikle izin veremeyiz. Burası yaklaşık 3 aylık bir mevzu. Biz ilk geldiğimizde burayı mühürledik. Fakat durmadı, durmuyor. Ben her defasında zabıta arkadaşlarımı buraya gönderiyorum. Zabıta arkadaşlarım nöbet tuttu. Mühürlüyoruz, daha sonra para cezaları yazılıyor. Suç duyuruları yapıyoruz. Cumhuriyet savcılıklarımıza, arkasından yıkım kararları alınıyor. Ardından yıkım için tebligatlar yapılıyor. Sonrasında yıkıma geliniyor. Bütün bu prosedürler uygulanacak” şeklinde konuştu.

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

'KAÇAK YAPIYA BETON VEREN FİRMALAR VAR, BU FİRMALARI İFŞA EDECEĞİM'

Kaçak yapıya beton veren firmaların olduğunu ve bunları ifşa edeceğini söyleyen Başkan Aras, “Ben bu firmalarla mücadele edeceğim. Bir bir arayıp beton vermeyin kaçak yapı azalır dememe karşın halen daha 3 firmanın beton araçları buralarda duruyor. Bu firmaları ifşa edeceğim. Uyarmamıza karşın veriyorlar. Aykırı yapılaşmaya müsaade edemem. Kanunlar buna izin vermiyor” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94  TOKİ  konutunda sona gelindi!

Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli yağış geliyor!

Süte dev zam geldi! Artış zincir marketlere yansımaya başladı! BİM, ŞOK, Migros, A101...


Geri Dön