02 / 05 / 2024

Bodrum'daki balıkçı barınağı yapımı durduruldu!

Bodrum'daki balıkçı barınağı yapımı durduruldu!

Bodrum 'a bağlı Ortakent-Yahşi beldesinde yapımına başlanan balıkçı barınağı, denize izinsiz dolgu yapıldığı gerekçesiyle durduruldu...  



Ortakent- Yahşi 'de dünyaca ünlü plajı Camel Beach sahilinde perşembe sabah saatlerinde belediye tarafından balıkçı barınağı yapılmak üzere kamyon ve iş makineleriyle tonlarca toprak ve kaya denize dökülmeye başlandı.

çevreciler ayakta
Denizde 10 metre genişliğinde, 40 metre uzunluğundaki alan doldurulurken, olayı haber alan Bodrum çevre Gönüllüleri üyeleri tepki gösterdi. Barınakla ilgili açıklama yapan Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur şžahbaz ise, “Son sel felaketinde en az 40 teknemiz parçalandı. Barınağa ihtiyacımız vardı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 'na projeyi hazırlayıp, verdik. Ancak çED raporu ve gerekli izinleri sonradan alacağız. Turizm sezonu yaklaştığı için zamandan kazanmak üzere inşaatı bir an önce başlattık. Sonuçta kamu yararına yapılan bir tesis. Barınağın yapımı için 1 milyon lira harcanacak ” diye konuştu.

Ancak balıkçı barınağı inşaatı Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir 'in talimatıyla durduruldu. Kaymakam Özdemir, “Herkes yasal mevzuata uymalı ” dedi.
Milliyet


Geri Dön