18 / 06 / 2024

Bodrumlular, Limak'ın Bodrum Kızılağaç'taki otel projesi için dava açmaya hazırlanıyor!

Bodrumlular, Limak'ın Bodrum Kızılağaç'taki otel projesi için dava açmaya hazırlanıyor!

Bodrumlular,Muğla'nın Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesinde Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hayata geçirilecek olan otel projesi için dava açmaya hazırlanıyor.



Muğla'nın Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesinde Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 36 bin 220,89 metrekarelik alanda hayata geçirilmesi planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesi için ÇED gerekli değildir kararı verilmişti. Bölge halkı söz konusu proje için hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Muğla Bodrum Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde 36 bin 220,89 metrekarelik alanda 214 oda kapasiteye sahip Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesi için 8 Aralık 2023 tarihinde ÇED süreci başlatılmıştı.

Muğla gazetesinden Bertan Yücel imzalı habere göre, söz konusu proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm alanı şeklinde belirlenmiş olan ve 1 nolu özel parsel olarak şeklinde 36 bin 220,89 metrekarelik alanda hayata geçirilecek. Söz konusu 1 nolu özel parsel, 17 bin 313 metrekare yüzölçümündeki 312 ada 1 parsel, bu parsel ile yol arasında kalan bölge ve yine 312 ada 1 parsel ile kıyı arasında kalan 2 adet Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Alan (DHTA) toplamında oluşuyor.

Bodrumlular, Limak ın Bodrum Kızılağaç taki otel projesi için dava açmaya hazırlanıyor!
ÇED GEREKLİ DEĞİL KARARI VERİLMİŞTİ

Bodrum Belediyesi tarafından 17 Mayıs 2024 tarihinde yapılan duyuruda, Muğla Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce Turizm Konaklama Tesisi Projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildiği belirtildi. Söz konusu proje alanı Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında O19 paftasında yer almakta olup “orman alanı” gösteriminde bulunuyor.  Ayrıca bunun dışınfa “önemli doğa alanı”, “kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi/turizm merkezi” ile “doğal sit” gösteriminde bulunuyor. Proje bedeli 354 milyon 244 bin 077,74 Türk Lirası şeklinde açıklanmıştı.

Aktarılan detaylara göre projenin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından 2023/1 sayılı Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis’i kapsamında ihalesi yapıldı ve yatırımcı Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleyi kazandı ve söz konusu projeyi yapmak üzere 49
yıllığına tahsis hakkı kazandı.

ÇED dosyasında yer alan detaylara göre; Turizm tesisinde, konaklama birimlerinin (214 oda) dışında havuzlar,  teknik alanlar, ana restoranlar, alacarte restoranlar, fitnes ssauna, lobby bar, poolbar, spa, depo ve idari ofisler vb. birimler bulunacak.

Bodrumlular, Limak ın Bodrum Kızılağaç taki otel projesi için dava açmaya hazırlanıyor!

Söz konusu alan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 Haziran 2010 tarihinde onaylanan 1/5000 Ölçekli Yalıçiftlik (Bodrum-Muğla) 1. Etap Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Muğla Bodrum Yalıçiftlik 1. Etap Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında bulunuyor.

Gerenkuyu’ya hayata geçirilecek olan söz konusu projeye karşı yöre halkı ve avukatları, hukuk mücadelesi başlatacaklarını duyurdu.


REMZİ KAZMAZ: “AKBELEN AĞAÇLARIMIZI KESEN BU ŞİRKETE İNANMIYORUZ”

Köylülerin Avukatı Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada “Limak inşaata iktidar eliyle tahsis edilen ve ‘Çed raporu gerekli değildir’ raporunun iptali için dava açmak için hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Bodrum yalnız değildir. Adrese teslim olarak başkent Ankara’dan gelen projeleri teslim ettirmeyeceğiz. İmar planlarında ‘Günü Birlik Turizm’ şeklinde görülen bu yerlere nasıl olurda 240 odalı lüks oteller ve müştemilatlar, restoranlar, havuzlar kurulur?
İmar planlarını değiştirmeyeceğini belirten şirket, ‘Günü Birlik Turizm’ imar planlı bölgelerden bahsederken samimi değildir. Biliyoruz ve tanıyoruz biz bu şirketi. Akbelen ağaçlarımızı kesen bu şirkete inanmıyoruz. Söz konusu bu projeyi kabul etmiyoruz, bu projeyi reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek? 

2. el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu! Ekim'de 734 bin TL olan fiyat Mayıs'ta 680 bin TL'de kaldı!  

En düşük memur maaşı 40 bin TL'ye dayanacak, ortalama memur maaşı 44.500 TL olacak! Zamlı maaşlar bir bir açıklandı! 


Geri Dön