05 / 05 / 2024

Boeing, Huğlu İlköğretim Okulunda sınıf kurdu!

Boeing, Huğlu İlköğretim Okulunda sınıf kurdu!

Boeing Firması, Konyada bulunan Huğlu İlköğretim Okulunda tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı kurdu. Bilişim sınıfı, öğrencilerin ve öğretmenlerin okullarıyla beraber kullanabilecekleri bilgisayarları, teknik donanımı ve materyalleri kapsıyor




Sınıfın resmi açılış töreni, 29 Nisan 2011 tarihinde Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepinin yanı sıra Konya Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin, Huğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, The Boeing Company, geleceğimiz olan genç neslin eğitimine yapılan yatırımın aslında geleceğe yapılan yatırım olduğunun bilincindedir dedi. Bu genç ve zeki çocuklar, bizleri yarınlara taşıyacağından, onların eğitimi The Boeing Company için öncelik taşımaktadır. The Boeing Company tüm dünyada ve Türkiye'de eğitimi gururla desteklemektedir. Sunduğumuz bu olanaklar, öğrenmelerine ve gelişmelerine imkn verildiği takdirde, gençlerin geleceğimizi aydınlatacaklarına olan yürekten inancımızın kanıtıdır diye ekledi.

Açılışta konuşan Okul Müdür Yardımcısı Hasan Kaya, Bilgi teknoloji sınıfımızın, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak şekilde kullanılmasını diliyorum dedi. Boeing Türkiye Başkanı Mr. Pepine plaket de veren Kaya, Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yarınlara hazırlanmalarında katkıda bulunacak, dünyaya bakış açılarını değiştirmelerine yardımcı olacak bu teknoloji ve bilişim sınıfı için teşekkür ediyorum diye konuştu.

2000 yılından bu yana, Boeing Türkiyenin 29 şehrinde 84 eğitim projesine destek vermiştir. Bu projeler arasında okullara bilişim teknolojileri ve fen sınıfları kurulması, okul binalarının yenilenmesi, spor ekipmanları ve kitap bağışlanması ve öğrencilere burs sağlanması yer almaktadır. Boeing, Türkiyede sağlık ve insani hizmetler, kültür ve sanat alanlarında da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir.

 


Geri Dön