Boğazda kat yüksekliğini artıran düzenleme tepki çekti!
Boğazda kat yüksekliğini ve imar alanını artıran düzenleme tepkilere neden oldu. Düzenlemeye karşı çıkan Boğaziçi Dernekleri Platformu ( BODEP ), Boğaziçi Belediyeler Birliği'ne başvurdu.
İmar rantına yol açan düzenlemenin iptali için Boğaziçi Belediyeler Birliği'ne başvuruldu Boğaziçi Kanunu'nda yapılacak değişiklikle boğazda kat yüksekliğini ve imar alanını artıran düzenlemeye karşı çıkan Boğaziçi Dernekleri Platformu (BODEP), Boğaziçi Belediyeler Birliği'ne başvurdu.
Yapılacak değişiklik için İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından yapılan Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı'nda, Boğaziçi sahil şeridinde bina yüksekliğinin artırılması ve taban alanlarının genişletilmesi kararı çıkmıştı. Yapılacak değişiklikle, yüksekliği 12,5 metre olan 4 katlı binalar 5 kata; yüksekliği 15,50 metre olan 5 katlı binalar ise 6 kata çıkarılabilecek. Taban alanı kat sayısı olarak bilinen yapının arazi üzerinde yayılmasını sağlayan 0,15 oranı da 0,25'e yükseltilecek.
İmara açılacak Boğaz öngörüni'ım bölgesinde bina boylarının uzamasına ve inşaat alanlarının genişlemesine tepki gösteren 11 Boğaziçi semt derneğinin oluşturduğu Boğaziçi Dernekleri Platformu, Çalıştay kararlarına itiraz ederek Boğaziçi Belediyeler Birliği'ne başvurdu.
Gerekli yasal düzenlemeler yapıldığı takdirde Boğaziçi'nde imara kapalı arsaların kısmi olarak imara açılacağını savunan BODEP'in yaptığı açıklamada "Boğaziçi hem doğal ve kültürel, hem de kentsel SİT alanıdır. Boğaziçi Platformu'nu oluşturan Boğaziçi semt dernekleri olarak bu girişime karşı çıktığımızı belirtiyoruz" ifadeleri yer aldı.
Yurt Gazetesi