Kent Haberleri

Boğaz’daki kaçak villa skandalında yeni gelişme! Bakanlık uyarmış, İBB görmezden gelmiş!

Boğaz’daki kaçak villa skandalında yeni bir gelişme daha yaşandı. Söz konusu villaya yönelik olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın daha önce inceleme başlattığı, İBB’ye 2 kez yazı yazdığı, fakat İBB’nin görmezden geldiği belirtildi.

İstanbul Boğazı’ndaki kaçak villa skandalında yeni bir gelişme daha yaşandı.  Sarıyer Kireçburnu'nda Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ve Üsküdar Vaniköy'deki kaçak villalara herhangi bir işlem yapmaması skandallarıyla tepkilerin odağına yerleşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu defa da Sarıyer Büyükdere'de Boğaziçi Öngörünümü'nde kalan kaçak yapı için 3 maymunu oynadı.


YAZIYI SÜMEN ALTI ETTİ

Sabah gazetesinin gündeme getirdiği Sarıyer Çubukçu Sokak'ta işadamı Albert Franko tarafından 70 bin dolara satın alınan, üzerinde gecekondu olan arazide kaçak yapılaşma iddiaları üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin 24 Temmuz tarihinde inceleme yaptığı kaydedildi.

Sabah’tan Barış Savaş imzalı habere göre ekipler, gecekondunun yıkıldığını, yerine inşa edilen villanın da herhangi bir izin belgesinin ve ruhsatının olmadığını belirledi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yapılan bu tespitler üzerine Boğaziçi Öngörünümü'nde kalan söz konusu alanla alakalı sorumluluğu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne işlem yapılması için resmi yazı gönderildi.

2. EVRAK GÖNDERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi de müdürlükten gelen kaçak villanın mühürlenip yıkılmasını belirten yazıyı görmezden gelip konu ile ilgili olarak herhangi bir işlem başlatmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumsuzluğundan destek alan Albert Franko da kaçak inşaata hız kesmeden devam etti. Yasal sürenin aşılması üzerine düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri 24 Eylül tarihine yeniden bölgeye gitti. Yapıda ilerleme sağlandığını belirleyen ekipler, gerekli incelemelerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne 2. resmi yazıyı yazarak söz konusu alanın Hazine arazisi olduğunu ve Boğaziçi Öngörünümü'nde kaldığını anımsatarak kaçak yapının mühürlenerek yıkılması gerektiğini belirtti.

Fakat  İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi resmi yazıyla 2 defa uyarılmasına rağmen kaçak villada herhangi bir işlem başlatmadı.

VATANDAŞLAR DA KONUDAN ŞİKÂYETÇİ

Aynı sokak ve yakın çevrede bulunan diğer sakinler de konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda Albert Franko'nun dokunulmazlığına hayret ettiklerini dile  getirdi. Mahalleli, kendilerinin duvarlarına bir çivi dahi çakamadıklarını, köpek kulübesi yapmak istedikleri zaman bile zabıta ekiplerinin hemen gelerek sorun çıkarttıklarını fakat kaçak villa için herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Motorin fiyatları zamlandı! Akaryakıt fiyatları 3 büyükşehirde kaç TL oldu? İşte 27 Eylül Cuma fiyat listesi...

Boğaz'ın en gözdelerinden Burhanettin Sezerar Yalısı 1 milyar 700 milyon TL'ye satılıyor!

Kent Etiler'de en düşük konut fiyatı 27 milyon TL'den başlıyor! İstanbul'a 1.220 konutluk proje geliyor!