16 / 05 / 2024

Boğaziçi Köprüsü'nde onarım çalışmasının iki ay sürmesi planlanıyor!

Boğaziçi Köprüsü'nde onarım çalışmasının iki ay sürmesi planlanıyor!

Tabliye çatlakları tamir çalışmaları için daha önce 22.00-06.00 saatlerinde yapılacağı belirtilen şerit kapatma, trafik koşulları gözetilerek şu an için sadece gerektiğinde 00.00-06.00 saatlerinde uygulanıyor.



Boğaziçi Köprüsü tabliye çatlakları tamir çalışmaları için daha önce 22.00-06.00 saatlerinde yapılacağı belirtilen şerit kapatma, trafik koşulları gözetilerek şu an için sadece gerektiğinde 00.00-06.00 saatlerinde uygulanıyor. 


Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, "Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprülerinin Büyük Onarımı ve Yapısal Takviyesi İşi" projesinde 6 Aralık 2013'te fiilen işe başlandı. Halihazırda Boğaziçi Köprüsü tabliye çatlak tamirleri ve FSM Köprüsü ana tabliyesinde boyama çalışmaları sürdürülüyor. 


Boğaziçi Köprüsü tabliye çatlakları tamir çalışmaları için daha önce 22.00-06.00 saatlerinde yapılacağı belirtilen şerit kapatma, trafik koşulları gözetilerek şu an için sadece gerektiğinde 00.00-06.00 saatleri arasında uygulanıyor. Alınan önlemler sayesinde herhangi bir trafik sıkışıklığı yaşanmadığından kamuoyunda onarım çalışmalarının henüz başlamadığı kanısının oluştuğu bildirildi. 


Askı halatlarının değişimi ve diğer yapısal takviye işleri için gerekli saha ölçüm çalışmaları tamamlanırken, uygulama öncesi imalat projeleri hazırlanıyor. 


 


- İki ay sürmesi planlanıyor


 


Haziran ayının ilk haftası itibariyle özellikle askı halatlarının değişimi ve diğer işlerin yapılabilmesi için ana halat üzerine kedi yollarının yapımı planlanıyor.


Boğaziçi Köprüsü'nde bu çalışmaların yaklaşık iki ayda tamamlanması ve sonrasında aynı sistemin yine iki aylık bir sürede FSM Köprüsü'ne tesis edilmesi öngörülüyor.


Kedi yollarının yapımının tamamlanması sonrasında Eylül ayı ortalarında ana halat kelepçelerinin ve ana tabliye bağlantı plakalarının yerlerine montajı yapılacak. Sonrasında Aralık 2014'te 3 ay içinde 236 yeni askı halatının montajı planlanıyor.


Askı halatlarının değişimi işine paralel olarak her iki köprüde de ana halat üzerine korozyona karşı nem alma sistemleri tesis edilecek.


AA


Geri Dön