Genel

Bolu depremi olası İstanbul depremini tetikler mi? AFAD’dan Marmara’daki fay hatları ile ilgili beklenen açıklama!

Bolu’da bugün meydana gelen deprem olası İstanbul depremini etkiler mi? İşte bu konuda merak edilen detaylar!8 büyüklüğünde deprem gerçekleşti

Bolu’da bugün 4.8 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Bolu’da gerçekleşen depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tatar, İstanbul’da beklenen depremle ilgili açıklama yaptı. Peki Bolu depremi olası İstanbul depremini tetikler mi?

İşte haberin ayrıntıları…

BOLU DEPREMİ OLASI İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Bolu ve İran’da meydana gelen depremden sonra önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Şunu belirtmekte de fayda var. 4.8 büyüklüğündeki deprem Kuzeydoğu Anadolu Fay zonunda meydana gelen bir depremdir” ifadelerine yer veren Tatar, birbirinden farklı artçı sarsıntılar olmaya başladığını söyledi. Açıklamasının devamında “Marmara'dan geçen fayları tetiklemesi mümkün değildir. Depremin 39. günündeyiz 2 ana deprem sonrasında ise hemen arkasından 6.4 büyüklüğündeki depremden sonra artçı sarsıntılar 17 bin 750'yi buldu. 18 bine yakın artçı sarsıntısı da meydana geldi. Bunların büyük bir bölümünü vatandaşlarımız hissetmiyor ve 4 ile 5 büyüklüğündeki artçı sayısı 500'ü geçti. 505 tane artçı sarsıntı oldu. Dereceli bir şekilde sayıları azalmaktadır. Artçı sarsıntılar bir süre daha sürecek” İfadelerine yer verdi.

“BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, açıklamasının devamında hasarlı binalara dikkat çekerek “Vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemeleri büyük bir hayati önem taşıyor. 6 bin civarında artçı sarsıntının dışında birbirinden bağımsız depremlerin olduğunu söyleyebiliriz. 24 bin civarında depremin meydana geldiğini söylemek mümkündür.

Hiçbir depremin saatini yerini olacağı günü bilmemiz mümkün değil. Ülkemiz Deprem ülkesi. Hissedebileceğimiz büyüklükte deprem üretebilecek faylar bulunmaktadır. Doğru ve sağlıklı bilgiye erişmek vatandaşlarımızın en temel haklarından biridir. Sosyal medya üzerinden yapılan tüm paylaşımda bu gerçeğin unutulmaması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

EN ÇOK NEREDE DEPREM OLUYOR?

1. Kuşak yani Pasifik Deprem Kuşağı denilen Şiliden kuzeye doğru Güney Amerika kıyıları, Orta Amerika, Meksika, ABD nin batı kıyıları ve Alaskanın güneyinden Aleutian Adaları, Japonya, Filipinler, Yeni Gine, Güney Pasifik Adaları ve Yeni Zelandayı içine alan en büyük deprem kuşağında bulunmaktadır.