Kent Haberleri

Bolu depreminden sonra Naci Görür kırmızı alarm vererek açıkladı!

Bolu'da gerçekleşen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Kuzey Anadolu Fayı (KAF) zonu içinde meydana geldiğini ifade etti. Görür, bu depremin, 1999 depremlerinde kırılmamış olan bir bölgenin kırılması sonucu meydana geldiğini belirtti.55'te Bolu Merkez'de meydana gelen 4

Bugün saat 13.55'te Bolu Merkez'de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan verilere göre, 8.13 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bu deprem İstanbul, Ankara, Düzce, Kocaeli ve Sakarya gibi birçok ilde hissedildi.

Bolu depreminden sonra Naci Görür kırmızı alarm vererek açıkladı!..İşte ayrıntılar...

Deprem sonrasında, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, Bolu'da meydana gelen depremin Kuzey Anadolu Fayı (KAF) zonu içinde olduğunu ve 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması sonucu meydana geldiğini açıkladı. Ayrıca, Görür bu bölgenin kırılmasının beklenen bir durum olduğunu daha önce ifade ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından da depremle ilgili bilgi paylaştı ve "Kızılağıl-Bolu’da 4,7 deprem oldu. Deprem KAF zonu içerisinde. Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu. Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk, sevgiyle" şeklinde bir açıklama yaptı.

Naci Görür Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı:

"Kızılağıl-Bolu’da 4,7 deprem oldu. Deprem KAF zonu içerisinde. Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu. Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk, sevgiyle"

HASAN SÖZBİLİR'DEN BOLU DEPREMİ AÇIKLAMASI!

Bolu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıklama yaptı. Sözbilir, depremin 1999 depreminde batı ucu kırılmış olan fayın doğu ucunda meydana geldiğini belirtti. Düzce'de 2022 yılında meydana gelen deprem gibi bu depremin de, 1999 depreminde kırılmamış Düzce fayının tali uzantısında meydana geldiğini kaydeden Sözbilir, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden geriye kalan fay parçalarının 4-6 büyüklüğünde depremler üretebileceğini ifade etti. Sözbilir, bu tür depremlerin 1999 depremlerinden geriye kalan enerji boşalımları olarak düşünülebileceğini belirtti.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise depremin sadece bir binada kısmi çatlak oluşturduğunu ve başka olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı. AFAD da depremin 13.55'te meydana geldiğini ve 4,8 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı resmen açıkladı! Mayısa kadar 100 bin konteyner kurulacak!
4.8'lik deprem sonrasında Bolu'da eğitime ara verildi! Okullar tatil mi oldu? Yarın okullar açık mı? İşte detaylar...
T.C kimlik no 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat! Evden bir kişi bile olsa başvursun! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!